"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Eesti Rahvaste Ühendus: burka keelamine on mõistlik (0)
12. august 2015
Scanpix

Eestimaa rahvaste ühenduse president Timur Seifullen (fotol), kes on päritolult tatarlane, ütles et burka keelamine on mõistlik, sest pole mingit põhjendust, miks peaksid Eestis elavad inimesed oma nägu katma. Tema sõnul ei nõu seda ei koraan ega kohalik Eesti elukeskkond.

Timur Seifulleni sõnul säärast sätet, mille kohaselt peavad islamiusku järgivatel naistel näod kaetud, olemas pole. “Küll on olemas nõudmine, et juuksed peavad olema kaetud,” ütles Seifullen Vikerraadio saates “Uudis+”, kelle sõnul on näo katmine kombeks vaid teatud piirkondades.

“Lähtudes nendest eripäradest tuleb näha ka kõiki muid kaldeid, mis on eelkõige piirkondlikud,” leidis Seifullen. Ta tõi näiteks Afganistani, kus naised traditsiooniliselt katavad oma näo ja keha burkaga, kuigi see ei pruugi tema hinnangul olla sealgi seotud islamiga.

Seifullen leidis, et sellest arusaamast lähtudes oleks burkakeeld mõistlik, sest näo katmine tähendaks Eestis mingis vormis ametikohustuste täitmist või soovi varjata avalikus ruumis oma identiteeti.

“Miks peaks olema inimese nägu põhjendamatult kaetud?” küsis Seifullen. Ta hindas, et see tooks koheselt kaasa komplikatsioone, kuivõrd avalikus ruumis ei ole sellele alust. Põhjendust ei andvat selleks ka islami pühakiri koraan, sest näo katmine ei ole selle järgi kohustus.

Loe ka:

Sund oma nägu varjata ahistab naiste õigusi

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.