"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinna kiirabi rattapatrull töötab augusti lõpuni (0)
16. august 2015
Scanpix

Tallinna kesk- ja vanalinnas turismi kõrghooajal autoga raskesti ligipääsetavates kohtades tarvidusel kiiret meditsiinilist abi andev kiirabi jalgrattapatrull töötab augusti lõpuni.

Patsientide mõttes on kiirabi rattapatrulli tänavune suvi olnud varasemate aastatega võrreldes üsna sarnane, ütles Tallinna kiirabi peaarst Raul Adlas BNS-ile. “Seekord küll tuleb tööpäevi vähem, kuna vihma sadas suvel väga palju ja siis ratas väljas ei olnud,” sõnas Adlas.

Kiirabi rattapatrull on vanalinnas valvel kõigil päevadel kella 9-21, öötundidel teenindab abivajajaid kiirabi autoekipaaž.

Kokku läbitakse suveperioodil ratastel patrullides ligikaudu 5000 kilomeetrit ning teenindatakse umbes 300 patsienti, igal aastal on ette tulnud ka elustamist vajanud kriitilises seisundis patsiente.

Jalgratastel kiirabibrigaad on varustatud kõigi kiirabi tööks vajalike seadmete ja ravimitega, sidevahendite ning positsioneerimis- ja navigatsioonivahenditega. Kiirabi rattapatrull jõuab abivajaja juurde keskmiselt kolme ja poole minutiga.

Sõltuvalt väljakutse sisust reageerib koos rattapatrulliga ka lähim kiirabiauto, et rattapatrulli stabiliseeritud patsient vajadusel haiglasse toimetada. Enamiku haiglaravi mittevajavaid patsiente teenindab rattapatrull iseseisvalt.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.