"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tühja taara kogujatele teeb Helsingis toimuv muret (0)
17. august 2015
Scanpix

Helsingis hakkas tööle taarapunkt, mis võtab vastu ka Eesti tühje pudeleid, kuigi Eesti Pandipakendi kinnitusel on see tegevus ebaseaduslik.

“Helsingis avatud pakendikogumispunkt, kuhu on oodatud ka Eesti tagatisraha märki kandvad pakendid, baseerub ebaseaduslikul mudelil, sest Eestisse on lubatud tuua vaid piiratud kogus oma tarbeks kasutatud toodete jäätmeid,” teatas Eesti Pandipakendi juht Rauno Raal, kirjutas Postimees.  

Helsingi Läänesadamas avatud pakendikogumispunktis võetakse vastu Eesti pandimärgiga pakendeid hinnaga kaheksa senti. See on odavam kui Eestis kehtiv kümne-sendine panditasu. “Kui selliselt kokku kogutud pakendid tuuakse Eestisse ning antakse siin tagatisraha süsteemi, läheb see vastuollu Eestis kehtivate seadustega,” kinnitas Raal.

 Tema sõnul rahvusvahelistel veoliinidel, näiteks laevadel ja lennukitel, pandinõue ei kehti ehk teisisõnu – laevadel ja lennukitel ostetud pandipakendite eest panti ei maksta, see tähendab ka, et nende pakendite eest ei ole makstud käitlemisetasu.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.