"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Töökiusamise peamine ohver on üksik ja eakas teenindustöötaja (0)
19. august 2015
Scanpix

"Kui te olete 56-70-aastane lesk ja töötate eraomanikule kuuluvas teenindus- või tootmisfirmas, kus on 100-500 töötajat, on teil kõige suurem tõenäosus langeda töökiusamise ohvriks," selgub Merle Tamburi doktoritööst.

Tamburi hiljutise uuringu “Töökiusamine Eesti organisatsioonides: levik ja põhjused” järgi kannatab ligi 23% Eesti töötajatest töövägivalla all. Sool pole siin mingit tähtsust – naiste seas oli töökiusamise ohvreid 23% ja meeste seas 24,2%. “Töökiusamine esineb küll tihti varjatud kujul, kuid probleem on kindlasti olemas,” rääkis Tambur. “Töökiusamisega on tegemist siis, kui negatiivne käitumine esineb mitme kuu jooksul ja korduvalt, ohver on nõrgemas positsioonis – kiusaja on kas juht või on kiusajaid mitu ning kiusaja(te) tegevus ohvri suhtes on tahtlik.”

Verinoored ja vanad kiusajate lemmikud

Tamburi doktoritööst selgub, et töökiusamine on kõrgeim lesestunud töötajate hulgas (28,6%), järgnevad vallalised (25,8%) ja abielus töötajad (23%). Töökiusamine on kõige väiksem probleem lahutanute seas (16,3%).

Tamburi sõnul kinnitavad need tulemused varasemaid uuringuid et perekonnaseis on töökiusamisega seotud ja töökiusamise ohvrid on sagedamini vallalised. “See võib tuleneda asjaolust, et abielus inimesed pööravad probleemidele tööl vähem tähelepanu, kuna on hõivatud rohkem koduste kohustustega,” lausus Tambur. “Vallalistel võib aga puududa tööväline tugivõrgustik ning kiusamine tööl võib tähendada tõsisemaid tagajärgi.”

Töökiusamise ohvrid on sagedamini alla 30-aastased. Kõige rohkem on neid 18-25-aastate hulgas (28,7%). Erinevused teiste vanuserühmadega on märkimisväärsed. Samal ajal selgus, et töötajad vanemas vanuserühmas (56-70 aastat) kuuluvad samuti sageli “ohvrite” hulka.

Teenindajad riskirühmas

“18-25-aastased noored on alles sisenenud tööturule, töötavad madalamal ametikohal ja ei oma piisavat ettevalmistust, kuidas toime tulla töökiusamisega. Vanemaealised töötajad, kes on tööturult lahkumas, kuna lähenevad pensionieale, võivad olla organisatsioonis vähem teretulnud. See võib saada üheks töökiusamise põhjuseks,” nentis Tambur.

Töökiusamine on kõige levinum teenindus- ja tootmisettevõtetes (24,9%). “Erinevused teiste tegevusvaldkondadega on märkimisväärsed,” selgitas Tambur. “Töökiusamist võib tekitada graafikujärgne pingeline töö ja kohustus suhelda. Lisaks võivad kiusata kliendid.”

Kõige enam kiusatakse uuringu kohaselt keskmise suurusega ettevõtetes (101-500 töötajat) (29%), järgmisena väikeettevõtetes, milles alla 25 töötaja (25%). “Ilmselt pole väikestes ja keskmise suurusega ettevõtetes töökiusamist piisavalt veel ennetatud,” mainis Tambur.

Tamburi uurimusest selgub, et ülikooliharidusega vastajate hulgas oli kiusamise ohvreid 22%, põhiharidusega vastajate hulgas 27% , kutseharidusega vastajate hulgas 25% ja keskharidusega vastajate hulgas 24%.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.