"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Lihula lemmikloomade eeskiri lubab loomi hukata (0)
23. august 2015
Scanpix

Eesti Loomakaitse Selts (ELS) peab Lihula vallavolikogu määrust, mis lubab hulkuvaid loomi kohe hukata, seadusevastaseks.

Loomakaitsjate hinnangul on Lihula vallavalitsuse koerte ja kasside pidamise eeskiri vastuolus loomakaitseseadusega, kuna võimaldab looma koheselt tema kinnipüüdmisel hukata ning seda ka ilma veterinaararsti sellekohase hinnanguta, looma tervisele, nagu näiteks marutaudikahtlus.

Samuti lubab valla määrus koera hukata lühema kui 14 päeva jooksul alates loomaomaniku kindlakstegemisest ning lubab agressiivselt käituva koera koheselt hukata ilma, et teda püütaks kinnil ning paigutataks varjupaika omaniku leidmiseni.

Loomakaitseseaduse kohaselt tuleb omanikuta või loomapidaja juurest lahti pääsenud loomad tuleb kinni püüda ning tagastada omanikule või leida neile uus omanik, märgivad loomakaitsjad avalduses.

ELS palub seetõttu õiguskantsleril kohustada Lihula vallavalitsust viima vallavolikogu määruse kooskõlla loomakaitseseaduse ja valitsuse määruse sätetega, mis käsitleb loomade püüdmise ja hukkamise korda.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.