"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Islamiriik hävitas ajaloolise templi Tadmuri linnas (0)
24. august 2015
Scanpix

Sunniidi äärmusrühmitus Islamiriik (IS) hävitas pühapäeval Süürias asuvas iidses Tadmuri (Palmyra) linnas ajaloolise Baal Shamini templi, mis oli kantud UNESCO maailmapärandi nimekirja, teatasid ametnikud.

“Daesh paigaldas täna suure koguse lõhkeaineid iidse Baal Shamini templi alla ja lasi need õhku. Tempel sai rängalt kahjustada,” tõdes Süüria mälestiste- ja muuseumiameti juht Maamoun Abdulkarim.

IS hukkas varem sel nädalal Tadmuri linnas Süüria ühe tuntuma antiikmälestiste teadlase Khaled al-Assaadi. Assaadil nüsiti pea maha teisipäeval linna muuseumi esisel väljakul ning tema surnukeha viidi hiljem Tadmuri varemetesse ja riputati ühe Rooma-aegse samba külge.

Märtsis tegid IS-i võitlejad maatasa Iraagi 3000 aastase Nimrodi linna ja 2000 aastase Hatra – mõlemad olid kantud UNESCO maailmapärandi nimekirja.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.