"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Poola laevatehas: me pole Tallinna Sadama korruptsiooniga seotud (0)
27. august 2015
Scanpix

Poola laevatehase Remontowa Shipbuilding teatel ei ole ettevõte Tallinna Sadama korruptsiooniafääriga seotud.

“Me teatame kindlalt, et puudub igasugune seotus Remontowa Shipbuilding S.A. ja Allan Kiili altkäemaksu võtmise kahtluse vahel,” ütles Remontowa Shipbuilding S.A. tegevjuht Andrzej Wojtkiewicz BNS-ile.

“Meie laevatehas võitis hanke paljude tuntud ettevõtete vastu. Remontowa Shipbuildingu valimine põhines nii pakutud aluste kõrgel kvaliteedil, parvlaevade ehitamiskogemustel kui ka meie laevatehase mainel Euroopa ja Ameerika laevaomanike hulgas,” lisas ta.

BNS-i andmetel on kriminaalasja raames viidud esmane menetlustoiming läbi ka Poolas ning uurimine puudutab Tallinna Sadama parvlaevatehingut sealse ettevõttega Remontowa Shipbuilding.

Kaitsepolitsei pidas Allan Kiili ja Tallinna Sadama juhatuse endise esimehe Ain Kaljuranna altkäemkasu võtmises kahtlustatuna kinni kolmapäeval. BNS-i andmetel ulatuvad uurimise all olevad tehingud 2009. aastasse.

Altkäemaksu andmises kahtlustatavana on kinni peetud kolm inimest ning sellele kaasaaitamises veel kolm inimest.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.