"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Simsoni hinnangul võiks sadama nõukogu kaaluda tagasi astumist (0)
27. august 2015
Scanpix

 Keskerakonna aseesimehe Kadri Simsoni sõnul võiks Tallinna Sadama nõukogu kaaluda seoses korruptsiooniskandaaliga tagasi astumist.

Simson meenutas, et 2012. aasta oktoobris, kui ilmnesid riikliku lennufirma Estonian Airi kehvad majandustulemused, astus kogu nõukogu tagasi. Simson tõdes, et ka Tallinna Sadama nõukogu võiks sama kaaluda. “Aga seda, kas ka majandus- ja taristusminister peaks võtma poliitilise vastutse ja tagasi astuma, saaks kommenteerida pärast seda, kui kahtlustuse sisu on rohkem avatud,” vahendas BNS Simsoni sõnu.

Ta lisas, et Reformierakond on pidevalt nimetanud riigifirmade nõukogudesse riigikogu liikmeid, hoides nii ettevõtete üle poliitilist kontrolli.

Majandus- ja taristuminister Kristen Michal kinnitas , et Tallinna Sadama nõukogu isikkoosseisus tulevad kindlasti muudatused, kuid ta ei soovinud veel nimesid välja öelda. “Muudatused [ Tallinna  Sadama nõukogu] isikkoosseisus igal juhul tulevad. Ma ei hakka täna neid nimesid ütlema,” ütles Michal BNS-ile.

“Need muudatused on kokku lepitud juba seetõttu, et koalitsiooni koosseis muutus osaliselt,” sõnas Michal. “Kõigi nende sündmuste valguses peavad nõukogu liikmed otsustama, kas soovivad jätkata või ei soovi jätkata,” sõnas minister.

Michal toonitas, et nõukogu esmane ülesanne on praegu tagada, et   Tallinna  Sadam oleks töövõimeline. “Ma arvan, et kõik saavad aru, et olukorras, kus juhtkond on kahtlustustega aresti all ja ka nõukogu lahkub, siis oleks meil palju suuremad probleemid, sealhulgas ka hangetega,” ütles Michal.

Tallinna  Sadama nõukogu rahuldas neljapäeval korruptsioonis kahtlustatavate ettevõtte juhatuse liikmete Ain Kaljuranna ja Allan Kiili tagasiastumisavaldused ja kinnitas ettevõtte uueks juhiks   Tallinna  Sadama endise finantsjuhi Marko Raidi ja advokaat Carri Ginteri.

Kaitsepolitseiameti töötajad pidasid kolmapäeval altkäemaksu võtmises kahtlustatavatena kinni AS Tallinna  Sadam juhatuse esimehe Ain Kaljuranna ja juhatuse liikme Allan Kiili. Mõlemat meest kahtlustatakse suures ulatuses altkäemaksu võtmises mitme aasta jooksul. BNS-i andmetel on uurimise all tehingud alates 2009. aastast.

Altkäemaksu andmises kahtlustatavana on kinni peetud kolm inimest ning sellele kaasaaitamises veel kolm inimest.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.