"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Poola asub jõulisemasse võitlusesse ülekaalulisuse ja rasvumisega (0)
28. august 2015
Scanpix

Poola parlamenti hiljuti saadetud rahvatervise kava üheks peaeesmärgiks on ülekaalulisuse ja rasvumise tõusva trendi tagasipööramine 2020. aastaks, kirjutas päevaleht Rzeczpospolita reedel.

Poola meestest 61 ja naistest 42 protsenti on ülekaalulised ning 17 protsenti rasvunud.

Iga-aastastest haiglakülastustest 1,5 miljonit on põhjustatud ülekaalulisest ja rasvumisest.

Ülekaalulisuse või rasvumisega seotud tervisehädad lähevad riigile maksma 14,5 miljardit zlotti (3,42 miljardit eurot), mis moodustab tervishoiueelarvest 21 protsenti. Rasvunud laste protsent kasvab Poolas teiste Euroopa riikidega võrreldes kõige kiiremas tempos, kirjutas leht.

Uue kava alusel kulutab Poola esmakordselt iga-aastaselt 60 miljonit zlotti (14,1 miljonit eurot) üleliigse kehakaalu ja rasvumise vastasele võitlusele. Kava hõlmab muu hulgas projekte toitumisharjumustest, füüsilisest aktiivsusest ja elustiili valikutest. Lisaks soovitakse luua toetusrühmi ja grupiteraapia võimalus ülekaalulistele ja rasvunud inimestele, lisas väljaanne.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.