"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Eesti Posti endine nõukogu liige: müügiks on praegu parim aeg (0)
31. august 2015
Scanpix

Eesti Posti müügiks on mitmel põhjusel ideaalne aeg, leiab Eesti Posti endine nõukogu liige ja IRL-i kuuluv Olle Koop.

“Ettevõte on ilmselt saavutanud maksimaalse võimaliku efektiivsuse, mis on riigi omanduses võimalik – oleks võinud müüa ka tunduvalt varem, kuid siis oleks suurest efektiivsuse kasvust võidu saanud juba ostja,” vahendas BNS Koobi sõnu Äripäevas ilmunud arvamusloos.

Ettevõte on Koobi sõnul sisuliselt patiseisus – liiga väike, et olla rahvusvaheliselt tugev, ja liiga suur, et leppida vaid Eesti turuga. Näiteks Rootsi riikliku postiettevõtte väikese konkurendi käive oli suurem kui Eesti Postil.

“Ettevõtte perspektiiv võiks olla mõne suurema Euroopa IT ja -logistikaettevõtte strateegiline partner,” märgib Koop.

“Riigil on just praegu õige aeg teha exit veel hetkel, kus Eesti Postil on midagi head pakkuda. Tulevikus on kaks stsenaariumi: kas ettevõte kaotab oluliselt väärtust või suudab jääda elektrooniliste teenuste abil pinnale ning muutuda väärtuslikumaks,” lisas ta.

Loe ka: 

Maainimene postkontori sulgemisest: kas kasumi nimel tuleks maakohad ilma jätta ka elektrist?

ÖKONOMIST: Olulised ettevõtted tuleks hoida riigi kontrolli all

Simson: valitsus näitab end halva peremehenaKommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.