"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Luman andis võimu Aaviksoo TTÜ rektoriks valida? (0)
01. september 2015
Scanpix

Nordeconi juht Toomas Luman on olnud TTÜ kuratooriumis 2001. aastast, esimesed kolm aastat selle aseesimees, siis kuni Sandor Liive tulekuni esimees. Kogu selle aja jooksul on ta TTÜ elus väga aktiivselt kaasa löönud. 

“Luman oli väga tugev kuratooriumi esimees. Ta on isiklikult panustanud ülikooli heaks väga palju, ta on ka meie kuldsponsor. Ma imestan seda, kust ta on võtnud nii tugeva motivatsiooni olla ülikoolile ja rektorile abiks. Ressursid on ju piiratud,” kiitis ehitusettevõtjat TTÜ lahkuv rektor Andres Keevallik.

Luman osales väga aktiivselt uue TTÜ seaduse loomisel, mis tegi nõuandvast kogust tasustatud ja ülikoolis väga palju võimu omava organi. TTÜ kirjastuse välja antud emeriitprofessor Rein Jürgensoni raamatust “Tallinna Tehnikaülikool uue iseseisvusaja muutustes” võib umbes 40 leheküljelt lugeda TTÜ seaduse kujunemislugu.

Jürgenson kirjutab, et 2010. aastal alustas TTÜ seaduse loomisega taas ning päris hoo sai protsess sisse 2013. aastal kui Keevallik oli rektoriks tagasi valitud, kuratooriumit juhtis Luman ja haridus- ja teadusministri toolile oli 2011. aastal asunud Jaak Aaviksoo.

Loe põhjalikumalt Delfist

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.