"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Arstide koduvisiitide arv on võrreldes mullusega vähenenud (0)
02. september 2015
Scanpix

Arstide koduvisiitide arv vähenes tänavu teises kvartalis võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 9 protsenti, seejuures perearstide tehtud koduvisiitide arv vähenes 14 protsenti.

Samas eriarstide koduvisiitide arv tõusis 23,8 protsenti, mis absoluutarvuna tähendab, et eriarstid tegid 343 koduvisiiti rohkem kui eelmisel aastal samal perioodil, selgub statistikast.

Arsti ambulatoorsete vastuvõttude arv vähenes teises kvartalis 0,5 protsenti võrreldes 2014. aasta sama perioodiga. Ambulatoorsete vastuvõttude arv tõusis perearstidel 1,3 protsenti ning vähenes eriarstidel 1,8 protsenti ja hambaarstidel 1,7 protsenti.

Teise kvartali arsti vastuvõttude arv vähenes võrreldes esimesse kvartaliga 1,4 protsenti. See tähendab, et elimineerides erinevused kvartalite tööpäevade arvus ja regulaarselt korduvate hooajaliste tegurite mõjud, teostasid arstid teise kvartalis vähem vastuvõtte kui esimeses kvartalis. Vastuvõttude arv vähenes ka hambaarstidel 2,8 prtosenti ja perearstidel 2,5 protsenti.

Samas 10,3 protsenti rohkem tööd lisandus aga radioloogidel ja 5,3 protsenti onkoloogidel.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.