"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Veel ei tea, kas Kohver kaebab kohtuotsuse edasi (0)
02. september 2015
Scanpix

Pihkvas teisipäeval Eesti konsuliga kohtunud kaitsepolitseinik Eston Kohver ei teatanud veel, kas on otsustanud talle 15-aastase vangistuse toonud kohtuotsuse edasi kaevata.

Kohveril on aega apelleerimisotsusest teada anda neljapäevani. “Teisipäeval Eston Kohver ei andnud veel kohtumisel konsuliga teada oma otsusest edasikaebamise osas,” ütles välisministeeriumi pressiesindaja kolmapäeval BNS-ile.

Pihkva kohus leidis 19. augustil, et Kohveri süü on tõendatud spionaažis, illegaalses piiriületuses, relva omamises ja selle salakaubaveos ning selle eest peab mees veetmas 15 aastat Venemaal range režiimiga vanglas. Ühtlasi määras kohus Kohverile 100 000 rubla ehk 1375 euro suuruse trahvi.

Süüdistaja nõudis Kohverile 16-aastast vangistust ja 200 000 rubla suurust trahvi, seevastu kui Kohver ise end süüdi ei tunnistanud.

Juuli lõpus alanud protsess toimus suletud uste taga.

Kohverile on esitatud süüdistus spionaažis, illegaalses piiriületuses, relva omamises ja selle salakaubaveos. Pihkva kohtu andmetest selgub, et Kohverit süüdistatakse Venemaa kriminaalkoodeksi paragrahv 276 järgi ehk spionaažis, paragrahv 226 lõige 1 järgi ehk relva salakaubaveos, paragrahv 222 järgi ehk relva kandmises ning üheksas rikkumises paragrahv 322 järgi, mis käsitleb riigipiiri ebaseaduslikku ületamist.

Eesti kaitsepolitsei teatas mullu 5. septembri õhtul, et sama päeva hommikul kella 9 ajal võtsid Venemaalt tulnud tundmatud isikud relva ähvardusel vabaduse teenistuskohuseid täitnud kaitsepolitsei ametnikult ja viisid ta endaga üle piiri Venemaale. Vahejuhtum leidis aset Luhamaa piiripunkti läheduses Võrumaal Meremäel. Inimröövile eelnes Venemaa suunalt operatiivraadioside segamine ja suitsugranaadi kasutamine. Enne Pihkvasse toomist oli Kohver Moskvas Lefortovo vanglas.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.