"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Mustveel hukkus vastu puud sõitnud loata mees (1)
06. september 2015
Scanpix

Mustvee linnas juhtus pühapäeva pärastlõunal liiklusõnnetus, milles hukkus sõiduautoga vastu puud sõitnud kohalik mees, kellel puudus juhtimisõigus.

Õnnetus juhtus kella 14.15 paiku Mustveel Tartu tänaval, teatas Lääne prefektuur BNS-ile. Esialgsetel andmetel sõitis sõiduautot VAZ juhtinud 44-aastane Valeri sobimatu sõidukiiruse tõttu paremkurvis teelt välja vastu puud.

Mees suri sündmuskohal vaatamata meedikute püüdele teda elustada. Politsei selgitas sündmuskohal, et mehe turvavöö oli lahti, ka puudus tal juhtimisõigus ning sõiduauto VAZ ei olnud liiklusregistris arvel.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Indrek Koemets ütles, et avarii kõik asjaolud ja sealhulgas ka mehe kainus, selgub edasise uurimise käigus. Tema sõnul ei saa aga mööda vaadata antud autojuhi varasematest liiklusrikkumistest, mis kirjeldavad ilmekalt riskikäitumist.

“Varasemalt on politsei mehe alkoholi tarvitanuna autoroolist tabanud. Ka on käimas uurimine, kus mees rihtis Jõgevamaal sõiduautoga ühe kinnistu aeda ning põgenes sündmuskohalt. Politsei tabas ta ning tuvastas mehel alkoholijoobe,” kirjeldas Koemets.

Ta lisas, et kohalike esialgsete ütluste järgi oli antud meest täna hommikul sealkandis sõitmas nähtud. Kuigi auto sõidukiirust hinnati lubatust suuremaks, ei antud liiklust ohustanud autojuhist politseile teada. “Praegu võib kergendust tunda vaid selle üle, et keegi kõrvaline ohtliku juhi tõttu viga ei saanud. Seda enam, et vahetult enne puu rihtimist sõitis VAZ mööda jalgratturist, kes vaevu kokkupõrkest autoga pääses,” ütles Koemets.

Koemets rõhutas, et traagiliste tagajärgedega liiklusõnnetused on tugeva emotsionaalse mõjuga, kuna kõik inimesed ja nende lähedased osalevad liikluses. “Väga lihtsustav ja inimlik on otsida süüdlasi ning loota, et rangete karistuste abiga saab olukorda kiirelt parandada. Paraku see pole nii ja tegelikult sõltub väga palju hoopis igast liiklejast endast.

Politsei infotelefonile 612 3000 saab helistada tööpäeviti ning anda teada liiklusreegleid rikkunud sõidukijuhtidest, et politsei saaks sõidukiomanikke hoiatada ja neid korrale kutsuda. Häirekeskuse telefonile 112 ootame kõnesid silmnähtavalt ohtlikest sõidukitest, mille juhtide kinnipidamine ja karistamine on seda võimalikum, mida rohkem teatajaid meie ohustajaid märkab ning sellest teatab,” selgitas Koemets.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

juhiluba
6. sept. 2015 18:20
kellelt ta selleks loa oleks pidanud küsima?