"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Linnajooksude sarja esikolmikus käib tihe rebimine (0)
07. september 2015
Erakogu

Enne Selver Linnajooksude pikimat etappi, 13. septembril toimuvat SEB Tallinna Maratoni, juhib jooksusarja keenialane Ibrahim Mukunga Wachira. Kõige tihedam konkurents käib teisele kohale Priit Lehismetsa ja Sergei Tšerepannikovi vahel.

Keenia jooksja Ibrahim Mukunga Wachira juhib sarja ajaga 3:07:55. Kümneminutilise kaotusega järgneb Wachirale esimese eestlasena Priit Lehismets (3:17:01). Kolmandal kohal on Sergei Tšerepannikov (3:17:48), kaotades Lehismetsale kõigest 47 sekundit.

Tuleval nädalavahetusel ootab jooksjaid ees kõige rahvarohkem linnajooks, SEB Tallinna Maraton, mis võib nii mõndagi praegustes edetabelites muuta. Kuni eelmise aastani oli Lehismetsa ja Tšerepannikovi maratoni rekordite vahe vaid kaks sekundit. Möödunud aasta SEB Tallinna Maratonil aga uuendas Sergei Tšerepannikov oma rekordit, finišeerudes ajaga 2:24:02. Priit Lehismetsa isiklik rekord maratonidistantsil on 2013. aastal Pariisis joostud 2:26:56.

Naiste arvestuses on Selver Linnajooksude sarja esikohal Kaisa Kukk (3:50:30), teisel kohal Moonika Pilli (3:59:22) ja kolmandal positsioonil Kristiina Verevmägi (4:08:08).

Baltimaade suurima maratonijooksu ja ühtlasi Eesti maratoni meistrivõistluste start antakse 13. septembri hommikul kell 9.00. Eesti suurimale rahvaspordisündmusele on veel võimalik internetis registreerida homme kella 17.00ni aadressil www.jooks.ee.

Selver Linnajooksude sarja eesmärk on liikumisharrastajatele erinevate võimaluste pakkumine ning Eesti-sisese sporditurismi edendamine – erinevates linnades toimuvad jooksuetapid annavad inimestele põhjust senisest enam Eestis ringi liikuda ja uutes kohtades sporti teha.
 
Sarja vahetulemused ja täpsem info on leitavad kodulehelt www.linnajooksud.ee.
Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.