"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinna Loomeinkubaator ootab ambitsioonikaid loomeettevõtjaid (0)
09. september 2015
Scanpix

Tallinna Loomeinkubaator ootab kuni 28. septembrini liitumistaotlusi startivatelt loomevaldkonna ettevõtjatelt, kes tegelevad eelkõige arhitektuuri, moe-, graafilise või tootedisaini või audiovisuaalse sisu loomise ja tootmisega.

Tallinna Loomeinkubaatori juhi Anu Lõhmuse (fotol) sõnul oodatakse konkursile tulevasi loomeettevõtjaid, kelle kavandatava toote/teenuse lähtekohaks on konkurentsieelise arendamist võimaldav loominguline käekiri, tehnoloogia, materjalikäsitlus või ärimudel.

“Meie pikaajaline kogemus disainiettevõtete äritegevuse toetamisel on andnud ka selge signaali, et eduka ettevõtte vundamendiks on ambitsioonikas meeskond, kellel on reaalne soov oma erialaseid oskuseid ettevõtluses kasumlikult rakendada,” sõnas Lõhmus ja rõhutas ka alustavate loomeettevõtjate orienteeritust ekspordile: “Meie inkubaatori slogan on – sihi kõrgele, sihi maailma. Seega on meiega oodatud ühinema need, kel juba algusest peale on silme ees siht jõuda enda äriga Eestist kaugemale.”

Ülevaade äriideest, sh toote/teenuse olemus, konkurentide kirjeldus jms tuleb edastada e-aadressile info@inkubaator.ee. Seejärel järgneb kohtumine inkubaatori ettevõtluskonsultantidega, kes vastavalt ettevõtte arengutasemele suunab meeskonna inkubatsiooniprogrammi liitumiskomisjoni või kolmekuulisele loomeettevõtluse kursusele, kus arendatakse idee jätkusuutlikuks realistlikuks äriplaaniks. Pärast äriplaani edukat kaitsmist on võimalus liituda Loomeinkubaatori inkubatsiooniprogrammiga.

Alates 2006. aastast on inkubatsiooniprogrammi läbinud 200 ettevõtet, sh on Loomeinkubaatori vilistlasteks näiteks moeloojad Xenia Joost ja Lilli Jahilo, meesterõivaste disainer Kalle Aasamäe, naha- ja kotidisainer Kadri Kruus jpt.

Inkubatsioonipaketiga liitunud ettevõtetel aidatakse saavutada ärilised eesmärgid läbi individuaalse 24-36 kuud kestva arenguprogrammi, vajadustele vastava nõustajate ja mentorite kolleegiumi konsultatsioonide ning erinevate koolituste ja ühisturundustegevuste.

Lisaks praktiseeritakse esmaseid turule sisenemise tegevusi Loomeinkubaatori showroomis ning erinevates hüpikpoodides, programmis osalejatele tagatakse ligipääs ka rahvusvahelistele messidele ning showroomidele.

Lisainformatsiooni Tallinna Loomeinkubaatori inkubatsiooniprogrammi kohta saab veebilehelt: http://inkubaator.tallinn.ee/teenused/inkubatsioon 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.