"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tšehhi peaminister: põgenikekvoodid ei toimi (0)
13. september 2015
Scanpix

Tšehhi peaminister Bohuslav Sobotka ütles pühapäeval, et tema riik ei nõustu kunagi kohustusliku põgenikekvoodiga, ning hoiatas, et Euroopa Liidu juhtriikide Saksamaa ja Prantsusmaa pakutud süsteem ei toimi.

“Meie seisukoht on kindel… meil on õigus avaldada oma arvamust, isegi siis, kui see on praegu erinev sellest, mida Euroopa Komisjon või mõned suuremad riigid ütlevad,” ütles Sobotka televäitlusel, vahendas BNS.

Tšehhi, Ungari, Poola ja Slovakkia on korduvalt kinnitanud, et nad ei kavatse nõustuda põgenike vastuvõtmisega Euroopa Komisjoni esitatud kohustusliku kvoodisüsteemi alusel, tõrjudes sellega Saksamaa üleskutsed Euroopa solidaarsusele rändekriisiga toimetulekuks.

“Kvoodid ei toimi, inimesed, kes paluvad asüüli Euroopas, ei palu seda Ungaris, Slovakkias, Rumeenias või Tšehhis, vaid Saksamaal või Rootsis, kuna nad tahavad seal elada,” ütles Sobotka.

“Kui nad jagatakse laiali kvootide alusel, siis ei suuda me hoida neid pagulaskeskustes,” sõnas Tšehhi peaminister. “Seega on nende otsustada, kas nad jäävad siia või mitte, ning neil on väga kerge liikuda riiki, kuhu nad algselt minna tahtsid.”

Sobotka kutsus Euroopa Liitu tugevdama oma piiride kaitset, et aeglustama põgenike sisserännet.

Esmaspäeval kohtuvad Euroopa Liidu 28 liikmesriigi siseministrid, et arutada Euroopa Komisjoni plaani 160 000 pagulase ümberjagamisest liidu sees.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.