“Elus ja maadluses ei tule midagi lihtsalt, tööd peab tegema.”

Epp Mäe, maadleja
Noortebänd 2015 demovoorust edasipääsejad on selgunud! (0)
14. september 2015
Noortebänd 2015

"Demovoorus tuleb väga hästi välja, kes tahab konkursil osaleda ja kes on selle nimel valmis pingutama. Kuigi lugu võib hea olla, siis telefoniga tehtud salvestusi paraku edasi lasta ei saa," kirjeldab demovooru žüriiliige Egert Milder kvaliteedikriteeriume, millele tema valikut tehes tugines.

Laupäeval PADAs toimunud suurel Noortebänd 2015 avapeol kuulutati välja tänavused poolfinalistid, kelleks on Abandoned Elysium, Eliot Ness, Ajupesumasin, Moody Ocean,  Man Made Monkey, Out in Tintou ja J.A. Bänd Harjumaalt, Today I Learned, Isopod, Von Dorpat ja Captain Lionel Tartumaalt, A3 ja Howling Sky Pärnumaalt, Three Thousand Reasons Saaremaalt ja Trachea Ida-Virumaalt. 

Ka žüriis osalenud Piret Järvis leidis enda jaoks nii mõnegi uue ja huvitava kõlaga bändi. “Demode seas oli väga põnevaid leide, mille live esitusi ootan väga,” sõnab Järvis. Kõige rohkem tahabki muusik näha seda, kas demo järgi hästi kõlavad bändid suudavad ka live’is taset hoida.

Tänavu laekus konkursile demosid ligi poolsada. Poolfinaliste selgitas välja žürii koosseisus Egert Milder (Slippery Slope, Noortebänd 2012 võitja), Erik Morna (Raadio 2 muusikajuht), Ester Faiman (Rada7), Kadi Maarand (Ühinenud Ajakirjad, Noortebänd varasem peakorraldaja),  Kallervo Karu (Vaiko Eplik ja Eliit), Kristo Rajasaare (Raadio 2 peatoimetaja), Liisi Voolaid (DJ, Universal Music Baltics), Mariliis Mõttus (Müürilehe muusikatoimetaja), Mart Niineste (muusikakriitik), Martin “Kid” Saaremägi (Eesti Esitajate Liit, Revolver) Piret Järvis (ERR), Sandra Perens (TMW programmijuht), Taavi Otsus (Vikerraadio muusikajuht, muusik), Karl Sirelpuu (manager), Laura Prits (Ziggy Wild, Noortebänd 2013 võitja), Madis Aesma (Raadio 2, muusik) ja Sandra Sillamaa (Trad.Attack).

 Vaata ka: www.noorteband.ee ja https://www.facebook.com/Noorteband.page

Lisaks demovoorust edasipääsejatele osalevad poolfinaalis ka piirkondlikest konkurssidest edasipääsejad: Voice of Voices (Pärnumaa), OI’ Mill (Viljandimaa), Sculptures (Saaremaa), Lights on the Ceiling (Viljandimaa) ja Lektoorium (Tartumaa).

 

Poolfinaalid toimuvad 26.-27. septembril Tallinnas Sinilinnus ning 2.-3. oktoobril Tartus Genialistide Klubis. Noortebänd 2015 tiitli omanik selgub 24. oktoobril Kultuurikatlas, kus toimub suur finaalkontsert-gala.


Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.