"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
TÄNA! Nimekas kunstiajaloolane annab loengu näitusest "Kunst valitseb" (0)
16. september 2015
Erakogu

Neljapäeval, 17. septembril toimub Tallinna raekojas nimeka kunstiajaloolase ja –eksperdi Vadim Sadkovi loeng, millega tähistatakse näituse "Kunst valitseb" lõpuperioodi.

Tallinna raekojas toimuva näituse “Kunst valitseb” raames on korraldatud mitmeid loenguid ja giiditunde, et edastada näitusel eksponeeritud teoste sõnumit ja selgemalt siduda renessansiaja maailma väärtusi tänasega.
 
Kunst oli sõnum, mis avaldus nii selle peenes esteetikas kui maalitud sümbolites, esemetes ja kompositsioonides, millest igaühel oli oma tähendus. Kui sidrun natüürmordil tähistas truudusetut sõpra, siis lilled ja puuviljad märkisid kaunist ent kiirelt kaduvat maailma. Ajaliku ja ajatu seosed olid renessansiaja kunsti lahutamatuks osaks. 
 
Kunsti müstilist ning rikast maailma avab Tallinna raekojas sel nädalal esinev tunnustatud kunstiekspert Vadim Sadkov. Loeng teemal “Vanade meistrite loomingu käsitlemise metoodika ja kunsti kollektsioneerimise filosoofia” toimub  17. septembril kell 18.00  raekoja kodanike saalis. 
 
Professor Sadkov on kunstiajaloodoktor ja vanade meistrite tööde ekspert. Ta on osalenud ka paljude näitusel “Kunst valitseb” välja pandud teoste täiendavate ekspertiiside tegemisel. Vadim Sadkov on mitmete kunstipreemiate laureaat, näituste kuraator ja Moskva Puškini-nimelise Kunstimuuseumi vanade meistrite osakonna juhataja. Samuti kuulub ta kuraatorite rahvusvahelisse organisatsiooni CODART.
 
See loeng tähistab ühtlasi ka näituse “Kunst valitseb” lõpuperioodi, mida korraldajad on tahtnud pidulikult esile tõsta. Raekoja hoonel korraldatakse 17. septembril kell 20.00 mänguline ilutulestik. 
 
Esineb segakoor K.O.O.R. näituseainelise lühiteosega Piret Pajusaare seades. Dirigeerib Raul Talmar.
 
Professor Vadim Sadkovi loengu tasu 10 eurot, mis sisaldab ka näituse külastust. Piletid saadaval enne loengut raekoja kassas. 
 
 
Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.