"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Agressiivsed herilased ründasid Glehni pargis koolilapsi (1)
17. september 2015
Scanpix

Agressiivsed herilased ründasid eile hommikul Glehni pargis Nõmme Gümnaasiumi koolilapsi, kes seal tervisepäeva pidasid. Nõelata sai kümme last, neist kaks viidi haiglasse. Tõsisemaid probleeme õnneks ei tekkinud ja lapsed said peale arstlikku kontrolli koju.

Nõmme linnaosa vanem Tiit Terik tunnistas Tallinna TV uudistesaatele, et ehmatus juhtunut kuuldes oli väga suur. “Pargis oli mitu klassitäit lapsi ja ilmselt astusid nad oma tegevuste käigus kogemata valesse kohta, kus oli herilaste pesa. Seepeale hakkasidki herilased lapsi ründama. Lastest kaks said tõsisemalt nõelata, üks neist tuli pargist ka süles ära viia.”

Terik lisas, et oli päeva jooksul kontaktis Nõmme Gümnaasiumi koolijuhiga, kes kinnitas, et õnneks ükski laps arsti- ega haiglaravi ei vajanud. “Tegu oli pigem šoki ja ehmatusega.”

Pärast juhtunut tellis linnaosa parki firma, mis tegeleb herilaspesade hävitamisega. “Võime ümbritsevasse küll väga loodussõbralikkult suhtuda, aga pargis käib sedavõrd palju inimesi sportimas ja meie ülesanne on tagada nende turvalisus,” nentis Terik.

Õnnetusi seoses herilastega on juhtunud lähiajal teisigi. Mõni nädal tagasi suri Võrumaal päästetöödel herilaselt nõelata saanud Vastseliina päästekomando päästja. Mees suri raske allergilise šoki tagajärjel.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

W.
17. sept. 2015 15:54
Nii seda käsitleda ei saa ega tohi! Herilasi häiriti ja nad kaitsesid oma kodu. Arvan, et lapsed ei teinud seda meelega.