"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Toom kiitis EP ühtsete sotsiaalstandartide kehtestamise otsust (0)
17. september 2015
Scanpix

Euroopa Parlamendi (EP) liige Yana Toom avaldas heameelt, et EP hääletas ühtsete sotsiaalstandardite kehtestamise poolt, mille kohaselt peab Euroopa Liit kehtestama sotsiaalstandardeid ning välja töötama nende elluviimise mehhanismid.

“Mul on väga hea meel, et enamik minu kolleege tunnistab selliste meetmete vajalikkust,” teatas Keskerakonda ja EP-s liberaalide fraktsiooni kuuluv Toom Pealinnale.

EP hääletas Euroopa Komisjoni 2016. aasta tegevuskavasse vastava paranduse tegemise resolutsiooni poolt 434 saadikut, vastu oli 134. Järgmise viie aasta jooksul peab EL kehtestama fundamentaalseid sotsiaalstandardeid ja kriteeriume ning välja töötama nende elluviimise ja järelevalve mehhanismid.

Fundamentaalsete sotsiaalstandardite hulka arvavad EP liikmed töötutele osutatavate teenuste kvaliteedi ja neile makstavad toetused, tervishoiuteenuste kättesaadavuse, kvaliteetse koolieelse hariduse ja kutsehariduse kättesaadavuse.

“Liialduseta saab öelda, et ühtsete üle-euroopaliste sotsiaalstandardite idee on vallutanud Euroopa Parlamendi liikmete meeled – isegi minu liberaalses fraktsioonis hääletas ühtsete standardite poolt iga kolmas saadik. Nüüd on otsustamise järg Euroopa Komisjoni käes. Niisuguste standardite kehtestamine sunnib Ida-Euroopa riikide valitsusi, sealhulgas ka Eesti valitsust, suurendama sotsiaalvaldkonna rahastamist, mis omakorda aitab vähendada noorte väljarännet,” ütles Toom.

Ühised sotsiaalstandardid peab panema paika viis aastat tagasi vastu võetud strateegia „Euroopa 2020“ elluviimisel. Strateegia „Euroopa 2020“ on EL-i arengukava aastani 2020, mis seab eesmärke tööhõive, innovatsiooni, hariduse, sotsiaalse kaasatuse ja rohelise energia vallas.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.