"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Ministeeriumid ei ole valmis puudega inimesi tööle võtma (1)
19. september 2015
Scanpix

Ministeeriumite ja riigi institutsioonide uuringust selgus, et valitsusasutustel puudub valmisolek võtta tööle puudega inimesi. Puuetega inimeste vajadusi võetakse väga üheülbaliselt. Võrdõigusvoliniku tellitud uurimus tegi seitse ettepanekut olukorra muutmiseks.

Võrdõigusvolinik Mari–Liis Semperi sõnul vastasid osad riigiasutused, et ei kogugi sellist statistikat. Ühe põhjusena väideti, et tervisesse ja puudesse puutuv info on delikaatne. See lähenemine on aga ekslik.

“Tööandjal on tegelikult võimalik koguda isikustamata infot selle kohta, kui palju osaleb tema konkurssidel ja värbamistes puudega  ja osalise töövõimega inimesi ning kui palju on tal taolisi inimesi tööl,” viitas Semper.

Puuetega Inimeste Koja tegevjuht Anneli Habicht tõdes, et kahjuks on pilt võrreldes kahe aasta taguse ajaga, mil teemat esmakordselt uuriti, vähe muutunud.

“Kõige suurem positiivne muutus puudutab riigisektori kodulehekülgi, mis on muutunud vaegnägijatele paremini ligipääsetavaks. Kaitseministeerium on liikunud sel teemal edasi missioonidel vigastada saanud inimestega,” lisas ta.

Küsitluse kohaselt on riigiasutustes tööl vaid kolm puudega inimest.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

W.
20. sept. 2015 16:10
Ministeeriumid ja muud asutused on huvitatud sirgesäärelistest kenadest noorikutest. Ilus vaadata ja mõtteid mõlgutada,