"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tokyo: Jaapani raketikilp ei ole suunatud Venemaa vastu (0)
22. september 2015
Scanpix

Jaapani välisministeerium ei soovinud teisipäeval kommenteerinud USA ja Jaapani raketitõrjekoostöö küsimusi, kuid kinnitas, et Ühendriikide kaasabil loodav raketikilp ei ole suunatud Venemaa vastu.

Jaapani välisministeeriumi teade järgnes Vene välisministri Sergei Lavrov kommentaarile, et “Moskvas nähakse USA ja Jaapani kaitsekoostöö põhialuste uuendamist, neist hakkab läbi kumama tuumaprofiil.”

“Kuivõrd see on härra Lavrovi avaldus, siis ma väldiksin selle kommenteerimist,” ütles Jaapani välisministeeriumi ametlik esindaja Yasuhisa Kawamura, kuid rõhutas samas: “Jaapan teeb oma lähedase liitlase USA-ga tihedat koostööd, sealhulgas ka raketitõrje alal… Me arvame, et antud küsimuses võib Jaapan arvestada Venemaa ja teiste asjast huvitatud riikide mõistmisega. Jaapani raketikilp ei pea silmas Venemaad.”

Tema sõnutsi on Jaapani ja USA sellesuunaline tegevus “eranditult kaitseotstarbeline, see tähendab, et on suunatud Jaapani kaitsmiseks, pealegi panustab see regiooni rahu ja turvalisuse tagamisse.”

Jaapani välisminister Fumio Kishida on visiidil Moskvas, vahendas BNS.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.