"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Helme: Savisaare ja Kallo ametist kõrvaldamine tekitaks suure küsimärgi (0)
24. september 2015
Scanpix

"Loomulikult oleks see samm äärmiselt ebatavaline ja see ei ole kooskõlas sellega, kuidas varasemalt on samasugustes olukordades käitunud prokuratuur," ütles riigikogu liige Martin Helme.  

“Loomulikult oleks see samm äärmiselt ebatavaline ja see ei ole kooskõlas sellega, kuidas varasemalt on samasugustes olukordades käitunud prokuratuur ja see tekitab juurde väga tõsiseid küsimusi ja väga suure küsimärgi tõepoolest,” ütles riigikogu liige Martin Helme, “kui meil siin valitsuskoalitsiooni liikmed räägivad suurte siniste silmadega kuidas nad välistavad poliitiliste kallutatuse, siis see teeb selle välistamise raskemaks.”

Täna leidis Harju maakohus, et otsus Keskerakonna esimehe ja Tallinna linnapea Edgar Savisaare ametist kõrvaldamise osas tehakse järgmisel kolmapäeval ja Tallinna linnvolikogu esimehe Kalev Kallo osas homme.

“Ma arvan, et ootame ära kohtuseisukoha selles küsimuses. Ma paneksin kohtuvõimu sõltumatusele natuke suuremat lootust kui riigiametite sõltumatusele. Aga kui Kallo ja Savisaar ametist siiski kõrvaldatakse, siis ma tahaks näha kohtu motivatsiooni, kui nad nii teevad. Ja loomulikult järgnevad sellele advokaatide vastukäigud ja see asi niimoodi ei lõppe,” nentis Helme.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.