"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Ülemaailmne merepäev on pühendatud mereharidusele (0)
24. september 2015
Scanpix

Neljapäeval tähistatakse kogu maailmas merepäeva, mis on käesoleva aastal pühendatud mereharidusele ja väljaõppele.

Kuna meritsi veetakse üle 90 protsendi maailmas transporditavast kaubast, siis turvalise ja ohutu globaalse laevandustööstuse jätkusuutlikus arengus mängib võtmerolli just kvaliteetse haridusega laevaohvitseride ja merendusvaldkonna tipp-spetsilistide koolitamine, märkis Tallinna Tehnikaülikool (TTÜ).

TTÜ Eesti Mereakadeemia, mis on ainus merendusalast rakenduskõrgharidus- ja magistriõpet võimaldav õppeasutus Eestis, võtab maailma merepäeva raames pidulikult kooliperre vastu mereakadeemia tänavused esmakursuslased. Sümboolne vastuvõtu üritus viiakse läbi koostöös Eesti Meremuuseumiga Lennusadamas ning tulevast merendussektori tööjõudu austab sõnavõtuga ka veeteede ameti peadirektor, kaugsõidukapten Rene Arikas.

“Valmistume juba sel sügisel eelseisvaks merekultuuri aastaks, kus ühendame jõud meie hea koostööpartneri Eesti Meremuuseumiga merenduse ja merehariduse propageerimisel. Seetõttu valisime ka meie traditsioonilise ürituse toimumise kohaks Lennusadama,” kommenteerib TTÜ Eesti Mereakadeemia direktor Roomet Leiger.

“Tegemist on väga sümboolse kohaga nii mereakadeemia kui terve merendusringkonna jaoks. Eesti Meremuuseum on Eesti üks suurimaid muuseume, mis seisab hea Eesti merendusajaloo säilimise eest ning hõlmab endas väärikas koguses erinevaid laevamudeleid ja muid mereteemalisi eksponaate. Usun, et tulevased laevaohvitserid ning merendusvaldkonna tipp-spetsialistid saavad selles auväärses hoones igati väärikalt vastu võetud,” rääkis Leiger.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.