"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kaitseliidu avalike suhete juht oli 54 joobes sohvri seas (0)
28. september 2015
Scanpix

Politsei tabas möödunud ööpäeva jooksul Eesti eri paigus 54 joobekahtlusega sõidukijuhti. Kõik juhid olid alkoholi tarvitamise tunnustega. Tabatute hulgas oli ka Kaitseliidu avalike suhete osakonna juhataja ja endise siseministri Heiki Arike, kes esmaspäeval esitas ka lahkumisavalduse.

Politsei tabas pühapäeva hommikul kõik-puhuvad reidi käigus autoroolist joobetunnustega Kaitseliidu avalike suhete osakonna juhataja ja endise siseministri Heiki Arikese, vahendas BNS Õhtulehte.

Arike tunnistas, et tal tuvastati alkoholi tarvitamise jääknähud. “Läksin hommikul sõitma oma ämma juurde, leiti mingi näit ja… jube,” rääkis Arike.

“Heiki Arike esitas Kaitseliidu ülemale lahkumisavalduse,” ütles BNS-ile Kaitseliidu pressiesindaja major Tanel Rütman. “Kaitseliidu ülem brigaadikindral Meelis Kiili rahuldas lahkumisavalduse.”

Heiki Arike on Kaitseliidu avalike suhete osakonna juhataja 2011. aasta detsembrist. Ta on olnud Mart Laari valitsuse siseminister aastatel 1993-1994.

Kui sõidukijuht on tarvitanud alkoholi üle liiklusseaduses lubatud piirmäära ehk vahemikus 0,2-1,49 promilli, võib teda väärteokorras karistada kuni 1200-eurose trahviga, arestiga kuni 30 päeva või juhtimisõiguse äravõtmisega kuni 12 kuuks, vahendas BNS.

Kui juht on narkojoobes või enam kui 1,5-promillises alkoholijoobes, saab kohus teda karistada kriminaalkorras kas rahalise karistusega 30-500 päevamäära ulatuses või kuni kolmeaastase vangistusega. Lisakaristusena võib kohus võtta siis juhtimisõiguse kuni kolmeks aastaks. Samuti saab konfiskeerida sõiduki kui kuriteo toimepanemise vahendi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.