"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Meeste seas on populaarseim Keskerakond ja naiste seas Reformierakond (0)
02. oktoober 2015
Scanpix

Eesti meeste seas oli septembris populaarseim Keskerakond ja naiste seas Reformierakond, selgub BNS-i tellitud TNS Emori erakondade toetuse uuringust.

Keskerakonda toetas küsitluse kohaselt meestest 23,9 protsenti. Järgnes Vabaerakond 21,8, Reformierakond 20,8, Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) 15,5, Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) 6,9, Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) 6,6, erakond Eestimaa Rohelised 3,3 ja Rahva Ühtsuse Erakond 0,7 protsendiga, vahendas BNS.

Reformierakonda toetas küsitluse andmeil naistest 26,7 protsenti. Keskerakonda toetas 23,9, SDE-d 19,4, Vabaerakonda 12,1, IRL-i 7,1, EKRE-t 6,9, rohelisi 3,1, Eesti Iseseisvusparteid 0,5 ja Rahva Ühtsuse Erakonda 0,4 protsenti.

Oma eelistust ei osanud septembris öelda 24 protsenti küsitletutest.

Uringu meetodiks olid personaalintervjuud vastajate kodudes TNS Emori kahe küsitlusbussi raames. Kokku küsitleti 779 valimisealist Eesti kodanikku vanuses 18-74 aastat.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.