"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinna tublimaid õpetajaid pärjati tunnustusega (1)
03. oktoober 2015
Scanpix

Tallinna Haridusamet korraldas Nordea Kontserdimajas õpetajate päeva galaõhtu, millega linn tänas ja tunnustas oma parimaid pedagooge. Pidulikul üritusel autasustati ka üleriigilise konkursi "Eestimaa õpib ja tänab" Tallinna parimaid ning Tallinna Haridusameti konkursside võitjaid.

Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart tunnistas, et räägime palju  hariduse tähtusest, aga õpetaja rolli kipume unustama.  „Täna on meil aga hea võimalus õpetajaid kiita ja tunnustada, sest antud üritus on just selleks mõeldud. Tallinnas töötab kokku 6500 õpetajat, kahjuks pole meil sellist saali, kuhu saaks kõik kohale kutsuda.“

Haridusameti juhtivspetsialist Viivi Lokk märkis, et galavormis tunnustamine toimub teistkordselt, varem tunnustati õpetajaid Raekojas.“Raekoja saali mahtus 100 õpetajat, aga väärikaid ja tunnustamist vajavaid õpetajaid on palju. Nordea kontserdimajja on kutsutud 1000 õpetajat.“

Aasta noorõpetaja ja innovatsioonilisem õpetaja töötavad Pelgulinna Gümnaasiumis. „Minu töö eesmärk on, et õpilased ise loovad ja teevad ning osalevad erinevates projektides, mitte ainult ei tarbi. Õpiväljend pole ainult töövihiku harjutus ja õpik, vaid midagi enamat,“ rääkis Aasta innovatsioonilisem õpetaja Petri Asperk. Aasta noorõpetaja Heidi Tark lisas, et nende tunnustamine oli kooli juhtkonna otsus.

Gustav Adolfi Gümnaasiumi direktori Hendrik Aguri hinnangul on määrav, et inimene teeb tööd, milleks ta on kutsutud ja seatud ning kui ta teeb seda kogu südamest ja hingest, paistavad ka tulemused välja ning neid hinnatakse. „Aitäh tunnustuse andjatele, olen selle üle väga rahul ja õnnelik. Kui kellelgi on heast kogemusest ja hariduspraktikast õppida, teen seda alati meeleldi ja ka edaspidi,“ sõnas Agur.

 

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Eve
3. okt. 2015 23:51
Tallinnas toimub kõik ausalt ja kindel on, et parimad õpetajad said tunnustuse.