"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
JUHATUSE LIIKME TUNNISTUS KOHTUS: Autorollot juhtisid Keit ja Rain (2)
05. oktoober 2015
Scanpix

Autorollo endine autojuht ja alates 2009. a juhatuse liige Janos Sillamaa rääkis eelmisel neljapäeval kohtus, kuidas Keit Pentus-Rosimannus ja Rain Rosimannus firma juhtimise juures asjatasid.

Sillamaa tunnistus süvendas veelgi muljet, et kohtu all pidanuks Väino Pentuse asemel ja advokaat Siim Roode kõrval olema ikkagi need, kes Roodele korraldusi jagasid, ehk siis Väino Pentuse tütar ja väimees.

Sillamaa kõneles kohtule, kuidas Rain Rosimannus õiendas Autorollo varaga, näiteks veokite ja haagistega. Sillamaa sõnul andsid Keit Pentus-Rosimannus ja Rain Rosimannus temale kui Autorollo juhatuse liikmele korraldusi. Järelikult oli tegemist ettevõtte juhtimisega. Väino Pentus sattus nimelt 2010. a haiglasse ning seepeale hakkasid allakäiguteed vuravas veofirmas asju ajama Rain Rosimannus, Keit Pentus-Rosimannus ning Rain Rosimannuse palgatud advokaat ja Väino Pentuse praegune kaaskohtualune Siim Roode.

Sillamaa sõnul täitis ta Rosimannuste korraldusi, kuna Rosimannused on Väino Pentuse hõimlased ning seni oli Autorollos otsustaja olnud Väino Pentus. Ta ütles, et pidas näiteks Rain Rosimannust Väino Pentuse asendajaks tolle haiglasoleku ajal.

Lisaks Rosimannustele tegeles Sillamaa sõnul Autorollo juhtimisega Siim Roode. Roodet tutvustasid Sillamaale Rain Rosimannus ja Väino Pentus umbes paar nädalat enne, kui Väino Pentus 2010. aasta aprillis haiglasse sattus. Prokurör Vallo Kariler proovis teada saada Autorollost salapäraselt haihtunud rahasummade saatust, uurides Janos Sillamaalt, kas ettevõttes leidus sularahakassa. Selle olemasolu Sillamaa aga eitas. Ta möönis küll autojuhtidele väiksemate sularahasummade kaasa andmist, kuid temagi tunnistusest ei selgu, kes siis ikkagi ja kuhu ettevõttest miljoneid kroone ehk sadu tuhandeid eurosid välja kantis.

Teadupärast leidis ka maksuamet oma revisjonis, et Autorollos toimunud “pangaautomaadijooks”, kummalised laenulepingud ja suurte sularahasummade kadumine ilma dokumentideta, teadmata suunas, on igakülgses vastavuses ja täielises kooskõlas Eesti Vabariigi maksuseadustega.

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Sulev Saarna
6. okt. 2015 10:50
""Teadupärast leidis ka maksuamet oma revisjonis, et Autorollos toimunud "pangaautomaadijooks", kummalised laenulepingud ja suurte sularahasummade kadumine ilma dokumentideta, teadmata suunas, on igakülgses vastavuses ja täielises kooskõlas Eesti Vabariigi maksuseadustega."" Tahaks ajakirjaniku käest nüüd saada tõest infot, kas see, mida ta siinn väidab ongi nüüd uus maksuseadus ja enam firmad ei peagi rahade liikumise osas dokumente küsima???
xxx
5. okt. 2015 21:52
Reformierakonna vargad, neid seal vägapalju.