"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Mustpeade maja hooaeg algab Prantsuse esprii õhtuga (0)
06. oktoober 2015
Scanpix

Laupäeval, 10. oktoobril kell 19.00 toimub Mustpeade majas hooaja avakontsert sarjast "Salong", kavas on maailmakuulsa Armeenia päritolu prantsuse laulja Charles Aznavour´i laulud.

10. oktoobril kell 19 muudavad Erkki Otsmani ansambel ja videokunstnik Külli Mariste Mustpeade maja Valges saali Montmartre´i kohvikuks, kus kõlavad ühe kuulsaima prantsuse laulja Aznavour´i šansoonid, näeb katkeid tema filmidest ja saab maitsta ajastu suupisteid.   

See on ainuomasest prantsuse espriist ja sarmist kantud õhtu, mis viib meid tagasi 20. sajandi teise poolde. Aznavouri meloodiad ja laulusõnad on hõrk segu nautlemisest, õrnusest ning nostalgiast.

Elav legend, prantsuse šansooni suurkuju Charles Aznavour on üks kuulsamaid prantsuse lauljaid ja heliloojaid. Eelmisel aastal tähistas ta oma 90. sünnipäeva, ent on seni laval tegev. Üle 1200 laulu loonud mees on mänginud ka 60 filmis (mis võitnud nii “Kuldse palmioksa” kui ka Oscari).  

Aznavouri kohta käivad märksõnad, mis kajastuvad lauluvalikus ja mida avatakse kommentaarides: noorusaastad, Pariis, Edith Piaf, möödunud armastus, ema surm, kuulsaks saamine, üksindus, elurõõm, Armeenia jne. Erkki Otsman: “Kontserdil on nostalgia neliteist varjundit”. Kokku kuuleb elavas esituses 14 laulu. Kuus laulu tulevad eesti keeles, mille tekstid aitab lauldavaks teha Maie Tõnso.

Kontserdil kõlavad laulud La bohème, Une vie d’amour, Sa jeunesse, La Mamma, Que c’est triste Venise, For me formidable, She, Comme ils disent, J’aime Paris au mois de mai, Plus bleu que le bleu de tes yeux, Je m’voyais déja, Pour toi, Armenie jne.

Pilet 22 €, hinnas sisalduvad ajastu suupisted ja joogid.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.