"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kontserdil "Muusikasillad" esineb Tanja Mihhailova (0)
12. oktoober 2015
Scanpix

Pille Lille muusikute fondi korraldamisel toimub 16. oktoobril kell 19 Vene kultuurikeskuses tasuta festival-gala "Muusikasillad", et lõimida eesti- ja venekeelset elanikkonda kauni koorimuusika ning imelise koosloomise abil.

Galakontserdil esinevad Tanja Mihhailova ning noored sopranid Maria Listra ja Maria Veretenina. Kaasa teevad TTÜ vilistlaste naiskoor, segakoor Ukraina, segakoor Russ, kammerkoor Eleegia ja lastekoor Allegro. Samuti on laval Tallinna üldhariduskoolide koorid: Kesklinna Vene gümnaasiumi noortekoor, Tõnismäe reaalkooli neidudekoor, ühisgümnaasiumi segakoor, Õismäe gümnaasiumi segakoor, Mustamäe reaalgümnaasiumi ja Õismäe Vene lütseumi projektikoor ning Laagna gümnaasiumi tütarlastekoor ja ansambel. Kontsertmeistriks on tunnustatud pianist Piia Paemurru.

Projektipäev Vene kultuurikeskuses saab alguse kell 16 huvitavate töötubadega, kus õpilastele jagavad teadmisi koorilauljate hääletehnikast ooperilauljad Pille Lill ja Maria Listra ning laulupidude kultuurist koorijuhid Andres Heinapuu ja Tiina Selke. Muusika-aastast ja fondi tegevustest räägivad projektijuht Viktoria Jagomägi ja tegevjuht Leelo Lehtla.

Õhtusel galakontserdil esitavad õpilased ja koorilauljad koos publikuga, kes saab kavalehtedel laulu sõnad, ühiskooris koorilaulu “Ta lendab mesipuu poole”.

Projekti koostööpartnerid on Tallinna haridusamet, kultuuriministeerium, kooriühing ja muusikaõpetajate liit, Vene haridus- ja heategevusühingute liit, Vene kultuurikeskus jt. Mullu novembris korraldas Pille Lille muusikute fond meeldejäävaid projektipäevi Sillamäel, Narvas ning Tallinnas kokku 400 õpilase, saja kooriliikme ja ligi tuhande pealtvaatajaga.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.