"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Õiguskantsler ja kirikujuhid rõhutasid sõnavabaduse tähtsust (0)
16. oktoober 2015
Scanpix

Eesti Kirikute Nõukogu (EKN) korralisel töökoosolekul osalenud õiguskantsler Ülle Madise rõhutas koos kirikujuhtidega sõnavabaduse olulisust vaba ühiskonna ühe alustalana.

“Väljendusvabadus on kindlasti üks vaba ühiskonna alustaladest ning oleks vale, kui selle karistusnormi rangemaks muutmine toob kaasa väljendusvabaduse asendamise ulatusliku enesetsensuuriga,” edastas õiguskantsleri sõnu kirikute nõukogu oma pressiteates.

Madisega kohtunud Eesti Kirikute Nõukogu esindajad tundsid muret, kas valitsuse kavatsus muuta karistusseadustikus vaenu õhutamise koosseisu arvestab piisavalt kirikute ja koguduste õigusega väljendada oma õpetuslikke seisukohti näiteks perekonna või inimelu pühaduse küsimustes nii pühakodades kui ka meedias.

Madise tõdes siiski, et Eestil lasub rahvusvaheline kohustus vaenu õhutamise säte karistusseadustikus üle vaadata.

Kohtumisel vahetati mõtteid ka sõjapõgenike Eestisse vastuvõtmise teemal ning EKN-i liikmeskirikud kinnitasid oma valmisolekut aidata kaasa nii sõjapõgenike majutamisega kogudustele kuuluvatesse eluruumidesse Eesti erinevates paikades kui ka kristlastest sõjapõgenike usulise teenimise korraldamisega.

Õiguskantsler väljendas huvi koostöö vastu kirikutega nende küsimuste analüüsimisel, mis puudutavad kristlaste ja moslemite abielu ning perekonnaeluga seonduvaid õiguslikke aspekte.

Veel puudutati küsimusi, mis seonduvad usuvabaduse tagamisega ühiskonnas, sealhulgas kristlike erakoolide asutamise ja tegutsemise õiguslikud erisused ning raseduse katkestamist reguleerivate õigusaktide problemaatika, teatas kirkute nõukogu.

Tegemist oli esimese korraga taasiseseisvunud Eestis, kus õiguskantsler osales Kirikute Nõukogu töökoosolekul.

Eesti Kirikute Nõukogu ühendab kaheksat kirikut ja kahte koguduste liitu enam kui 380 000 liikmega.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.