"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Alanud nädalal püsib õhusoe päeviti veel üle 10 kraadi (0)
19. oktoober 2015
Scanpix

Kuigi kuiv ja päikeseline sügisilm asendub ilmateenistuse andmetel sel nädalal vihmasajuga, püsib õhusoe päeviti veel üle 10 kraadi.

Teisipäeval tuleb kõrgrõhkkonna servas Eestis põhiliselt sajuta. Vaid üksik tiba vihma võib tulla ja sajuvõimalus on eelkõige Lääne-Eesti saartel. Tuul on öösel nõrk ja puhub valdavalt idakaarest, päeval tugevneb veidi kagutuul. Õhutemperatuur on öösel -2 kuni +3, rannikul kuni 7 kraadi. Päeval tuleb sooja 6-10 kraadi.

Kolmapäeval pöördub õhuvool lõunasse ning lisandub soojemat ja niiskemat õhku. Kohatiste vihmahoogude tõenäosus on suurem Lääne-Eestis. Kagutuul on öösel ja ennelõunal veel mõõdukas, õhtu poole tuul tugevneb. Õhutemperatuur on öösel -2 kuni +3, rannikul kuni 7 kraadi. Päeval tuleb sooja 6-11 kraadi.

Neljapäeval jõuab Skandinaavia põhjatippu aktiivne madalrõhkkond ja selle serv laieneb Läänemere ümbrusse ning toob vihma. Lõuna- ja kagutuul tugevneb puhanguti 15, rannikul 20 m/s. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni +5 kraadi, Kagu-Eestis võib temperatuur langeda alla 0 kraadi, saartel on sooja kuni 8 kraadi. Päeval on õhusooja 5-10, saartel kuni 12 kraadi.

Reede öösel ja hommikul sajab eemalduva madalrõhulohu järel veel vihma. Päeva peale ilm paraneb. Tuul on öö hakul tugev ja puhub valdavalt edelast, hommikuks jääb tuul nõrgemaks, päeval pöördub loodesse ning muutub uuesti tugevamaks. Sooja on öösel 4-9, päeval 8-12 kraadi.

Laupäevaks tugevneb kõrgrõhkkond ja ilm on sajuta. Tuul puhub öösel loodest ja jääb nõrgemaks, päeval pöördub edelasse ning õhtu poole tugevneb uuesti. Sooja on öösel 3-8, päeval 7-12 kraadi.

Pühapäeval läheneb Skandinaaviale uus aktiivne madalrõhkkond ja laieneb Läänemere poole. Edela- ja lõunatuul tugevneb. Nõrk vihm võib päeva peale Loode-Eestisse jõuda. Õhutemperatuur öösel 0 kuni +5, saartel kuni +8 kraadi. Päeval on sooja oodata 7-12 kraadi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.