"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Keskfraktsioon kooseluseaduse rakendusseadust ei toeta (0)
20. oktoober 2015
Scanpix

"Keskerakonna poolthääli rakendusaktide eelnõu ei saa. Kui parlament on seaduse vastu võtnud, siis on see ennekõike valitsuskoalitsiooni, valitsuse ja ministri kohustus ning ülesanne, et seadust saaks ka igapäevaelus rakendada," ütles Keskerakonna fraktsiooni pressiesindaja Jaan Männik.

Kooseluseaduse vastuvõtmisel läinud aasta oktoobris hääletasid selle poolt Keskerakonna fraktsiooni juht Kadri Simson ning fraktsiooni liikmed Lauri Laasi ja Priit Toobal.

Riigikogu võttis teisipäeval menetlusse 38 riigikogu liikme algatatud kooseluseaduse rakendamise seaduse eelnõu, mis täpsustab vastavalt kooseluseadusest tulenevast regulatsioonist õiguste realiseerimise korda.

Kooseluseaduse võttis vastu eelmine riigikogu koosseis, kuid enne jõustumist tuleva aasta algul on vaja riigikogul vastu võtta ka rakendusaktid ehk sätted, millega saab kooseluseadust igapäevastes praktilistes olukordades rakendama hakata.

Rakendamissätete ühtselt eraldi seaduses välja toomine on vajalik eelkõige seetõttu, et rakendusnormid on omavahel tihedalt seotud.

Ühtne rakendusseadus võimaldab vältida erinevates seadustes seotud küsimusi reguleerivate normide ja neis sisalduvate viidete vahelisi ebakõlasid ning tagada selguse, arusaadavuse ja terminoloogilise ühtsuse.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.