"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Lasnamäel tegutseb koerte sarimürgitaja (0)
22. oktoober 2015
Scanpix

Loomakaitsjad löövad häirekella – Lasnamäel jätkuvad koerte mürgitamise juhtumid, mis algasid tänavu kevadsuvel.

Kes ja mil viisil sealseid koeri mürgitab, on tänaseni ebaselge. Loomakaitseühenduse MTÜ Help Estonian Pets liiga Eleonora Loginova rääkis, et esmakordselt kuulsid nad mürgitamistest ühelt oma aktivistilt. “Tema tuttavate koer sai mürgituse, kui oli ära söönud tänaval vedelenud pekitüki, milles (nagu selgus hiljem) oli rotimürk,” rääkis Loginova TallinnCity vahendusel.

Vestlustest kohalike loomaarstidega selgus, et see pole sugugi ainus mürgitamisjuhtum ning et mürki söönud koerte omanikud pöörduvad veterinaaride poole regulaarselt.

Kannatada saanud koerte omanike lood on üsna sarnased – koer sõi tänaval vedelenud toitu, mis osutus mürgitatuks. Erinevused olid vaid selles, millise toiduainega koerad endale mürki sisse sõid: pekk, liha, viinerid, sardellid vms.

Mürgitamisjuhtumitest teatavad Loginova sõnul ka teised loomakaitseorganisatsioonid. Teadetest selgub, et koerad on söönud mürgitatud toitu järgmistel Lasnamäe tänavatel: Pikri, Vilisuu, Punane, Vikerlase, Mahtra, Raadiku ja Ümera.

Ühegi mürgitatud koera peremees pole politseisse pöördunud. “Ida-Harju politseiosakonda ei ole selliseid teateid tulnud,” kinnitas PPA pressiesindaja Viktoria Korpan.


Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.