"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Vanalinna Selts: kuiv seadus Bermuuda kolmnurgas loob turvalisust ka turistidele (0)
22. oktoober 2015
Scanpix

MTÜ Vanalinna Selts juhatuse liige Toomas Oosalu märkis, et linnavalitsuse korraldus ei võitle igasuguse meelelahutuse vastu vanalinnas ega ole suunatud ettevõtjate ettevõtlusvabaduse pärssimiseks, vaid mõõdutundetu alkoholitarbimise vastu, mis nn Bermuuda kolmnurgas toimub. "Seal on koos suur hulk noori joobes inimesi, kes lärmavad, urineerivad, oksendavad ja rikuvad heakorda. See korraldus aitab just nende tegevuste vastu."

Oosalu lisas, et Tallinna Vanalinn on muinsuskaitseala, mis kuulub UNESCO pärandi nimekirja ja seal saab alkoholi müüa piiranguteta. “Mõõdukas alkoholitarbimine vanalinnas oli, on ja jääb, aga äärmused võiksid kaduda. Sellest võidaks ka turism. Need turistid, keda huvitavad Tallinna kultuuriväärtused saaksid vanalinna julgelt tulla ka öösel, siin jalutada ja vanalinna imelisust nautida.”

Tallinna linnavalitsus kehtestab kümnele vanalinnas tegutsevale meelelahutuskohale majandustegevuse ja ka lahtiolekuaja piirangud. Piirang jõustub kuu aja pärast ja kehtib esialgu 20. märtsini 2016. 

Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu ütles Tallinna TV uudistele, et probleem puudutab Müürivahe, Vana-Posti ja Suur-Karja tänava ala, sealseid hotelle, ettevõtjaid ning kõiki ümberkaudseid elanikke. “Oleme teinud üsna palju erinevaid hoiatusi, pidanud nõupidamisi ja saanud palju lubadusi. Nüüd otsustas linnavalitsus, et probleeme tekitavatele ettevõtjatele tuleb saata ettekirjutus koos alkoholimüügi piiranguga. Piirang kehtib tööpäevadel kell 00.00-05.00, puhkepäevadel kell 01.00-05.00.”

Sarapuu loodab, et ettekirjutuse abil suudetakse tagada vanalinna elanike öörahu ja ka rahulolu linnavalitsuse tööga. “20. märtsiks 2016 on näha, kas ettevõtjad on midagi probleemi lahendamiseksette võtnud või mitte. Selle aja vältel on ettevõtetel kohustus oma majandustegevus ümberkorraldada selliseks, et sellega ei rikutaks teiste isikute õigusi.”

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.