"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Vallavanem: Veterinaaramet sõitis Lääne-Nigulast teerulliga üle (0)
23. oktoober 2015
Scanpix

Eesti Veterinaar- ja Toiduamet andis välja käskkirja, mille kohaselt hakatakse seakatku nakatunud Läänemaa sigu matma Keedika külla.  Lääne-Nigula vallavanema Mikk Lõhmuse hinnangul sõitis amet oma otsega valla arvamusest teerulliga üle.

“Meie hinnangul on matmispaik Keedika küla elamutele liiga lähedal, vahemaa on ca 400 meetrit. Vastu tulles külaelanike soovile jättis vald selle koha kooskõlastamata ning leiti uus ja parem matmispaik. See jäänuks külast enam kui 2 km kaugusele,” rääkis Lõhmus Tallinna TV uudistele.

Hoolimata valla ettepanekust andis Veterinaar- ja Toiduamet nädala alguses välja käskkirja, milles kinnitatakse loomakorjuste matmispaigaks ikka seesama koht Keedika külas, 400 m kaugusel elamutest.

Veterinaar- ja Toiduameti juhataja kohusetäitja Olev Kalda selgitas, et amet saatis seakorjuste matmispaikade osas oma eelvaliku loomatohtrite kohalikule komisjonile. Nemad pidid matmispaikade asukohtade osas küsima ja küsisidki kohalikelt omavalitsustelt. “Nimekirja näol on tegemist kohtade loeteluga, millest saab hädavajadusel, kui see peaks tekkima, valida eriti ohtlikesse loomataudidesse hukkunud ja hukatud loomade maitmispaiga. Tegemist pole surnuaia loomisega, vaid matmispaik on teatud aja möödudes kasutatav misiganes otstarbeks.”

Veterinaar- ja Toiduamet kinnitab, et tegelikult ei olegi neil seadusest tulenevat kohustust taudiloomade matmispaiku kohalike omavalitsustega kooskõlastada. Mikk Lõhmus märkis seepeale, et riigipoolne kommunikatsioon võiks sel teemal parem olla. “Praegune jätab kogu loole juurde väga halva maigu,” nentis Lõhmus.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.