"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Valitsuse kärpepoliitikat vastustavad lapsevanemad pöörduvad avalikkuse poole (1)
25. oktoober 2015
Scanpix

Lapsevanemaid esindava Kalev Roosiväli sõnul on kärpepoliitikat ellu viies mindud kõige tundlikuma ühiskonnagrupi ehk laste kallale, ja seda kiirustades ning ilma mõjuanal üüsideta. Samuti on jäetud läbi rääkimata erakoole ühendavate katuseorganisatsioonidega. Kuri saatus ähvardab ligi 6000 last.

Eesti erakoolide juhid ja pidajad ning lapsevanemate esindajad kogunevad esmaspäeval Tartusse haridus- ja teadusministeeriumi saali, et koostada ja edastada ühispöördumine valitsusele, riigikogule ja avalikkusele, teatas kodanikualgatuse Avalikult Haridusest eestvedaja Kalev Roosiväli.

Erakoolid tunnevad muret haridus- ja teadusministeeriumis valminud erakooliseaduse muutmise eelnõu pärast, mille jõustudes satuks üle 6000 erakoolis õppiva koolilapse keerulisse olukorda ning mitmeid koole ähvardaks sulgemine.

Praegu kehtib erakooliseadus, mis kohustab vabariigi valitsust omavalitsuse kaudu osalema erakoolide tegevuskulude katmises.

Haridus- ja teadusministeerium plaanib seadusemuudatusega alates tuleva aasta 1. septembrist sellest kohustusest taganeda ja muuta erakoolide tegevuskulude maksmine kohalikele omavalitsustele vabatahtlikuks.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Ott
25. okt. 2015 14:58
Valitsust ei huvita see, nendel on muud muret ja kõige suurem neist on see, et võim hakkab käest minema.