"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
EVE eelistab katuserahast toetada kodanikualgatusi (0)
27. oktoober 2015
Scanpix

Eesti Vabaerakond (EVE) toetaks niinimetatud katuserahast eelkõige kohalikke kogukondi ja kodanikualgatusi, samas nimetas Vabaerakond vastvõetamtuks olukorda, kus selle raha eest ostetakse omavalitsustegelaste poolehoidu.

Vabaerakonna fraktsiooni esindaja Sergei Metlev ütles, et praeguse seisuga ei ole veel selge, kas opositsioon üldse saab seekord niinimetatud katuseraha kasutada või mitte. “On olnud aastaid, kui koalitsioon võttis kõik need vahendid enda kätte,” sõnas ta. “Kui selline võimalus peaks tekkima, siis Vabaerakonna fraktsioon seda kindlasti arutab ja langetab otsuse,” ütles Metlev.

“Kui rääkida üldiselt, kes võiksid tuge saada, siis need on eelkõige kohalikud kogukonnad ja kodanikualgatused, mis tegelevad konkreetsete ja vajalikke ettevõtmistega ning on võimelised saavutama selgeid tulemusi,” ütles Metlev.

“Meie jaoks on aga vastuvõetamatu olukord, kus erakonnad sisuliselt ostavad selle rahaga omavalitsustegelaste poolehoidu ja poputavad erinevate kingitustega oma toetajaid. Aruandlus piirdub kas lühikese seletusega või puudub sootuks,” sõnas Metlev. “See tekitab õigustatud küsimusi eraldiste sihtotstarbelise ja ausa kasutamise osas,” lisas ta.

Riigikogu niinimetatud katuseraha on riigieelarvest fraktsioonidele jagatav raha, millega saadikud saavad toetada just nende valijatele meelepäraseid objekte või ettevõtmisi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.