"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
TÄNA! Põnev teemaõhtu Teise maailmasõjaaegsest kinost pühib argimured meelest (0)
05. november 2015
http://filmmakeriq.com/

Tänaselgi õhtul leidub pealinnas tegevust kõigile - ajaloomuuseumis räägitakse Teise maailmasõja kinokunstist, loodusmuuseumis avatakse metsanotsude hingeelu, Suhkrumollis saab huumoriõhtul naerulihaseid treenida ja glamuurse lõpulöögi annab Rahvusooper Estonias lummav "La traviata".

Kell 18 algab Eesti Ajaloomuuseumi Suurgildi hoones põnev teemaõhtu meelelahutusest Teise maailmasõja ajal. Külla tuleb tuntud filmimees – stsenarist, režissöör ja filmiajakirjanik – Jaak Lõhmus, kes kõneleb Teise maailmasõjaaegsest kinost Eestis. Lõhmus annab ülevaate Teise maailmasõja ajal Eesti kinodes jooksnud menufilmidest ja mõningatest mälestustest, mida sel ajal nähtud filmidest on hiljem kirja pandud või jutustatud. Lisainfo leiad SIIT

Samuti kell 18 algab Eesti loodusmuuseumis järjekordne loodusõhtu sarjast Öökulli akadeemia Sel korral tutvustatakse aasta loomaks kuulutatud metssea eluolu ja põnevaid jutte räägib üritusega avatava näituse “Metsanotsu – tõeline siga” kuraator ja Loodusmuuseumi zooloogi Lennart Lennuk. Öökulli akadeemias uuritakse inimese ja metssea suhteid lähemalt – seda eriti läbi fotograafide pilgu uuel metssea fotonäitusel. Lisainfo leiad SIIT

Kell 19 tähistatakse Rahvusooper Estonias Anu Kaalu 75. juubelit lummava Giuseppe Verdi ooperi La Traviataga. “La traviata” – see on ooperite ooper, klassika, mis ei aegu. 19. sajandi keskpaigast alates on see vallutanud publikut kõikjal maailmas ning kujunenud üheks armastatumaks ooperiks muusikateatri ajaloos. Etendus on itaalia keeles ning eesti- ja ingliskeelsete subtiitritega. Lisainfo leiad SIIT

Kell 20 naerutab Suhkrumollis rahvast üritustesarja KilluKelder viies üritus. Koomikud võtavad sügise vastu ja annavad naljapaladena publikule edasi. Üritusel esinevad Eesti huumorimaailma tõusvad tähed Kaarel Nõmmik, Lenno Kuurmaa, Tigran Gevorkjan ja Mattias Naan. Lisainfo leiad SIIT. 

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.