"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Turvakeskuse kainenemistoas on öö veetnud 46 last (0)
07. november 2015
Scanpix

Öisel ajal kinni peetud joobes alaealistele vanuses 13-17 aastat mõeldud neljakohalisse tuppa toodutest olid 29 eesti- ja 17 venekeelset last, 18 tüdrukut ja 28 poissi. Tallinlasi oli väljamaganute seas 17 ja teistest omavalitsustest 29 last.

 Öösel majutuses viibinutest lahkus 32 hommikul ise, üheksale tuli täiskasvanu järele, viis toimetati lastekodusse.

“Palju lapsi suunatakse kainenema kaugematest piirkondadest, kuna nende puhul on keeruline öisel ajal laste kojutoimetamine,” ütles Tallinna Laste Turvakeskus juhataja Priit Siig reedel BNS-ile.

“Teenusele on mõnel juhul tahetud suunata üle keskmise joobega noori, kelle joove on suurem kui 1,5 promilli. Nende juhtumite puhul saame keelduda ja palume alaealine toimetada erakorralise meditsiini osakonda, kuna sellises seisus noore puhul võib olla alkoholi mürgustuse oht ja seisund võib olla eluohtlik,” ütles Siig. “Peale seda kui arst on lapse üle vaadanud ja kinnitab, et ta seisund ei ole eluohtlik, on võimalik noor meile paigutada. Kõike kõrgem joove on seni olnud üle 3 promilli, laps paigutati haiglasse,” lisas Siig.

Joobnud laps tuuakse turvakeskusesse juhul, kui politseil ei õnnestu kinnipeetu kodust aadressi välja selgitada või ei saavutata lapsevanemaga telefoni teel kontakti. Politseipatrull teavitab turvakeskust kliendi toomisest eelnevalt telefoni teel, kontrollides ühtlasi, et noorel ei oleks kaasas alkoholi, narkootilisi aineid ega ohtlikke esemeid.

Nõmme teel asuv turvakeskus osutab öist majutusteenust ajavahemikus kell 22-10. Hommikul edastab osakonnajuhataja info lapse majutamisest kohaliku omavalitsuse lastekaitsetöötajale ja lapsevanemale, alaealine lahkub sama päeva jooksul. Öisele teenusele suunamisele peab eelnema alaealise tervisliku seisundi kontrollimine haigla erakorralise meditsiini osakonnas eelkõige juhtudel, kui noore joove on raske ja esineb mürgistuse, üledoosi või muul moel lapse tervisele ja elule ohtlik seisund.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.