"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
RAHA NAGU MUDA: Euroliidus raisati eelmisel aastal 6,3 miljardit eurot (0)
10. november 2015
Scanpix

Euroopa Liidus (EL) kasutati eelmisel aastal mitteotstarbekohaselt 6,3 miljardit eurot, selgub Euroopa kontrollikoja (ECA) andmetest.

Euroopa kontrollikoda kutsus Euroopa Liitu ümber hindama raha kasutamist, jätma rohkem vabu vahendeid, et neid saaks kasutada paindlikumalt, nagu näiteks praeguse põgenikekriisi puhul, ja arvestada pikaajalisi strateegilisi prioriteete.

Raha ebaotstarbeka kasutamise näitena toodi vähekasutatavaid lennujaamu, kuhu on asjatult investeeritud EL-i raha, ning Hispaania põllumajandusele mõeldud raha suunamist motokrossiraja ehitamisse.

Kontrollikoja president Vitor Caldeira ütles, et raske aeg, kui vaja on EL-is luua töökohti ja ergutada majanduskasvu ning tegelda pärast Teist maailmasõda suurima migratsioonikriisiga, nõuab uutmoodi suhtumist.

Mitteotstarbeka rahakasutuse osakaal EL-i 142,5 miljardi euro suuruses eelarves alanes 2013. aasta 4,5 protsendilt eelmisel aastal 4,4 protsendile, kuid vaja oleks see langetada 2,2 protsendile, ütles Caldeira.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.