"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Suurperede kaardiga saavad lapsed odavamalt lustida (0)
13. november 2015
Scanpix

Alates novembri teisest nädalast saavad seni ainult Eesti Lasterikaste Perede Liidu liikmesperedele soodustusi pakkuvat perekaarti endale tellida kõik Eesti lasterikkad pered. Harjumaal, kus suurperede kaarti kasutab ligi 250 inimest, kehtib nüüdsest 60 erinevat soodustust.

MTÜ Eesti Lasterikaste Perede Liidu presidendi Aage Õunapi sõnul on perekaart kõikidele Eesti lasterikastele peredele äärmiselt oluline. “Kui varem said kaarti taotleda vaid organisatsiooni liikmespered, siis nüüdsest võimaldame seda kõikidele Eesti suurperedele. Lasterikkad pered on meie suurim väärtus, keda tuleks igal sammul hinnata ja toetada,” kinnitas ta.

Hetkel on perekaardi kasutajaid Eestis üle 1600 ning programmiga on liitunud juba 170 partnerit, kes pakuvad enam kui 200 erinevat soodustust üle Eesti. Harjumaal kasutab suurperede kaarti juba 245 inimest. Nüüdsest oodatakse perekaardiga ühinema ka kõiki teisi Harjumaa suurperesid. Liidu presidendi sõnul võimaldab perekaart saada erinevaid tooteid ja teenuseid palju soodsamalt, mis on suurperedele suur igakuine kokkuhoid.

“Perekaart sai loodud selleks, et toetada suurperesid nende igapäevaelus. See kaart annab suurperedele võimaluse veeta üheskoos rohkem väärtuslikku vaba aega, nautides üksteise seltskonda ja üksteisest rõõmu tundes. Olgu selleks siis tore talvepuhkus, meeldejääv suveseiklus, nauditav teatri- ja kinoelamus või hoopiski koolivaheajal veekeskuses sulistamine, meelepärase ajakirja tellimine või mõnes hubases kohvikus einestamine,” rääkis Õunap.

Suurperede liidu üks peamisi eesmärke on pidev koostööpartnerite ringi laiendamine. “Otsime kogu aeg võimalusi, kuidas suurperedele veel rohkem ja parematel tingimustel erinevaid tooteid ja teenuseid pakkuda. Koostöös partneritega suudame perede heaks palju ära teha,” sõnas liidu president Aage Õunap.  

Harjumaal toovad suurperedele erinevad soodustused 60 koostööpartnerit, kellest uusimad on Keila Tervisekeskus ja Arctic Sport. Paljude teiste seas pakuvad soodustusi Batuudikeskus Skypark, Haldja Hambaravi, MK Autobussiliinid, kauplus LensOptika ning Vene teater ja Draamateater jt. Samuti kehtib kõikidele Eesti suurperedele soodushind tellides ajakirju Ajakirjade Kirjastusest ning ostes tooteid internetipoodidest. 

Alates selle nädalast on perekaarte võimalik tellida kõikidel Eestimaa nelja- ja enamalapselistel suurperedel. Kaheaastase kehtivusajaga esmakaart liikmesperele maksab 15 eurot, perekaardi tasu mitteliikmele on 48 eurot ehk kahe aasta peale pere kohta kuus 2 eurot. Lisainfot kaardi taotlemise, soodustuste ja muu olulise kohta saab perekaardi kodulehelt: www.perekaart.ee.

Eesti Lasterikaste Perede Liit on loodud 1996. aastal eesmärgiga toetada lasterikkaid peresid Eestis. Organisatsiooni kuulub 19 ühendust, kes koondavad enda alla pered, kus lapsi kasvamas neli ja enam. Eesti Lasterikaste Perede Liit väljastas esimesed perekaardid eelmise aasta veebruarikuus. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.