"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tihase kollektor peaks korda saama mais (0)
17. november 2015
Urmas Kaldmaa

Täna tutvusid abilinnapea Kalle Klandorf (fotol paremal) ja kommunaalameti juhataja Ain Valdmann (keskel) remonditööde järjega Tihase heitveekollektori juures, kus ligi aasta tagasi tekkis pinnase vajumise tõttu tõsise avarii oht ja heitvesi oleks võinud sattuda Stroomi ranna piirkonnas merre.

Nagu kinnitas Tallinna Vee tootmisdirektor Aleksandr Timofejev (vasakul), on pinnase vajumine kollektori juures suudetud peatada ja praegu on käsil kollektori remont. Timofejevi sõnul on töö ebastabiilse pinnase tõttu väga keeruline ja nõuab erilisi tehnoloogiaid.

“Kui algul lootsime valmis saada nelja nädalaga, siis töö käigus selgus, et aega läheb rohkem,” ütles Timofejev. Torutöödega tahetakse lõpule jõuda märtsis ja mais teha korda ka ümbrus ja teed. Timofejev lisas, et seda muidugi juhul, kui tööd lähevad plaanipäraselt ja ebastabiilne pinnas mingit uut halba üllatust ei valmista.

1989. aastal ehitatud Tihase kollektor on sõlmpunkt, mille kaudu juhitakse Mustamäe ja Kristiine piirkonna reovesi ning osaliselt ka sademevesi Paljassaare reoveepuhastusjaama. Sellise sügaval maa all asuva rajatise eluiga oleks pidanud Timofejevi hinnangul olema mitu korda pikem, kuid ebastabiilse ja vett täis pinnase tõttu ei pidanud kollektor vastu.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.