"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
33 PROTSENTI: Keskerakonna toetus on suurem kui kahel valitsusparteil kokku (0)
20. november 2015
Scanpix

Keskerakonna toetus on novembris suurem kui kahel suurema toetusega valitsusparteil kokku, selgub Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) tellitud Turu-uuringute AS-i valimiseelistuse küsitlusest. Keskerakondlasest riigikogu aseesimehe Jüri Ratase sõnul näitab Keskerakonna toetuse tõus, et Eesti valijad ootavad hoolivamat ja õiglasemat poliitikat.

“Keskerakond on ainuke reaalne alternatiiv Eestit juba liiga kaua valitsenud parempoolsele ideoloogiale,” ütles Ratas nõuniku teatel. “Teised parlamendierakonnad on Reformierakonnaga koalitsiooni minnes alati oma näo ning valijad kaotanud, kuid Isamaa ja Res Publica Liit ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond otsustasid kahjuks taaskord sama viga korrata.”

“Meie toetuse järjekindel tõus tõestab selgelt, et inimesed ootavad Keskerakonna programmi elluviimist. Kui Reformierakond soovib minna “kindlalt edasi” senise paigalseisu poliitikaga, siis meie sõnum on jätkuvalt “Teeme teisiti!”. Keskerakond taotleb õiglasemat maksupoliitikat, kohalike omavalitsuste tugevdamist ja iga inimest väärtustavat riiki. Viimased arvamusuuringud näitavad üheselt, et Eesti rahvas soovib põhimõttelisi muutusi,” selgitas Ratas.

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar leiab, et täna avaldatud erakondade populaarsusuuring näitab toetust Keskerakonna senisele poliitikale ja juhtimisele.

“Keskerakonna toetajaskond on erakonna jaoks tormilistel aegadel alati koondunud ning nii ka seekord,” ütles Savisaar. “Rahvas ootab, et Keskerakond jätkaks stabiilsel kursil ning suudaks hoida oma positsioone Eesti poliitilisel maastikul. Kindlasti ei taha Keskerakonna poliitika toetajad näha seda, kuidas sisemise võitluse tulemusel erakond nõrgeneb ning valijate huvide eest enam seista ei suuda.”

Savisaar rõhutas, et kahtlemata on Keskerakonna edu taga ka keskvalitsuse pidevad läbikukkumised riiklike küsimustega toimetulekul, samas kui Tallinn töötab efektiivselt. “Olgu see siis Tallinna Sadam, Estonian Air või hoopiski pagulasküsimus – reformierakondlikku valitsust saadavad pidevad probleemid. Sellele vastukaaluks võttis aga Tallinna volikogu eelmisel nädalal vastu selle aasta teise positiivse lisaeelarve ning asub järgmisel nädalal menetlema jällegi häid uudiseid toovat 2016. aasta linnaeelarvet. Lisaks suudab Tallinn haarata initsiatiivi ning otsustavalt tegutseda riiklikult olulistes küsimustes, kus Toompea ei oska või ei suuda tulemusi näidata.”

“Loomulikult tunnevad inimesed Keskerakonna vastu huvi ka arvestades meie lähenevat kongressi. Ja loomulikult hoitakse pöialt sellele, et Keskerakonna stabiilne ja kindlameelne poliitika jätkuks ka pärast kongressi,“ ütles Savisaar.

Uuringu kohaselt toetaks Keskerakonda 33, Reformierakonda 17 ja sotsiaaldemokraate 13 protsenti valijaist.

Reformierakonna toetus on võrreldes oktoobriga langenud kahe ning sotsiaaldemokraatidel ühe protsendi võrra.

Vabaerakonda toetab 11, Konservatiivset rahvaerakonda 9 ning IRL-i 8 protsenti vastanutest.

Täna avaldab ka BNS TNS Emori uuringu tulemused parteide reitingunumbrite oktoobri ja novembri kohta.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.