"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Eestis on suurim vanemaealiste õpetajate osakaal OECD riikide seas (0)
24. november 2015
Scanpix

Eestis on suurim vanemaealiste õpetajate osakaal Majandusliku Koostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD) riikide hulgas. Pooled keskhariduses töötavad õpetajad vanemad kui 50-aastased ja 19 protsenti üle 60-aastased, selgub OECD ülevaatest Education at Glance 2015.

See tähendab ees ootavat õpetajate põlvkonnavahetust koolis, mis seab Eesti ette küsimuse, kuidas motiveerida kooli tööle tulema noori ning andekaid õpetajaid, öeldakse uuringu kokkuvõttes. Eelkõige tuleb leida vahendid, kuidas pakkuda õptajatele konkurentsivõimelist palka, märgitakse raportis.

Samas on Eesti õpetajate keskmine palgatase võrreldes OECD üldisega üsna võrreldav – kui Eestis saab üldhariduskoolis töötav õpetaja umbes 84 protsenti keskmisest palgast, mida teenib keskmine kõrgharidusega töötaja, siis OECD riikides keskmiselt on sama näitaja 80 protsenti.

Õpetajate palk on Eestis ka tõusnud kiiremini kui muud palgad ning 2013. aastal teenis keskmine õpetaja üle 30 protsendi rohkem kui 2005. aastal. Tegu on OECD riikide kiireima õpetajate palgakasvuga.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.