"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Pimedate Ööde filmifestivali lõpufilm on Oscarit püüdev pöörane Jaapani animatsioonfilm "Poiss ja koletis" (0)
26. november 2015
PÖFF

19. Pimedate Ööde filmifestivali lõputseremoonia toimub 27. novembril kell 19.00 Nordea Kontserdimajas. Üritusel antakse üle festivali võistlusprogrammide auhinnad, lisaks esitavad Ines ja Ott Lepland Politsei- ja Piirivalveorkestri saatel filmimuusikast tuntud laule.

Õhtu lõpetab sel aastal mitmetel festivalidel kiitust pälvinud ning hetkel Oscarit jahtiv jaapani animatsioonfilm “Poiss ja koletis”, mille režissööriks Mamoru Hosoda. Üritusele on kõigil soovijatel võimalik osta pileteid Piletilevist hinnaga 15.5 €.
 
“Poiss ja koletis” on hinnatud animelavastaja Mamoru Hosoda kuues täispikk film. Ta on leidnud kõrget tunnustust nii animatsiooni- ja fantaasiafilmide kogukonna poolt, aga osalenud ka mitmetel mainkatel festivalidel, eesotsas Locarno ja San Sebastianiga, kus tema filmid on osalenud põhivõistlusprogrammides võisteldes suurte mängufilmidega. Paljud peavad teda Jaapani animatsioonilegendi Hayao Miyazaki mantlipärijaks. Film jätkab teekonda tänavuste Oscarite animatsioonikategooria 16 parema filmi hulgas, millest viis paremat pääsevad lõppvooru.
 
“Poisi ja koletise” loo keskmes on 9-aastane poiss Kyuta, kes pärast ema surma põgeneb kodust ning komistab inimvaenulikku paralleelmaailma, kus inimesed pole teretulnud. Seal kohtub ta inimkaru Kumatetsuga, kes võtab poisi oma õpilaseks. Sisaldades toredaid viiteid mitmetel tuntud raamatutel ja filmidel nagu “Alice imedemaal”, “Mowgli” ja “Karatekutt” räägib film universaalsetest väärtustest ja üldinimlikest teemadest, mida saadab suurejooneline fantaasialend ning täiueni lihvitud visuaalne keel. Tegu on filmiga, mis lastele mõjuba põneva seiklusjutuna koletistest, teismelistele räägib identiteedist ja eneseleidmisest ning pakub täiskasvanutele kaasahaarava loo Õpetaja ja Õpilase, lapsevanema ja lapse suhetest.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.