"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Karin Tammemägi: minu jaoks on Eesti Päevalehe laimust mõõt täis (1)
03. detsember 2015
Scanpix

Põhja-Tallinna linnaosavanem Karin Tammemägi süüdistab Eesti Päevalehte sihiteadlikus enda vastases laimukampaanias ja lubab lehe kahe viimase aasta artiklite põhjal kohtusse kaevata.

Karin Tammemäe selgitas, milles Eesti Päevaleht oma artiklis eksinud on: kasutatud oli selliseid linnaosa töötaja andmeid, mida keegi meist ei tahaks ise avalikkuse ette tuua, vahendas Tallinna TV.

“Kui inimesed pöörduvad linna ja linnaosa poole, on nad sunnitud avaldama enda ja oma perekonna majandusliku seisu. Samuti peavad nad tegema teatavaks andmed enda ja oma laste tervise kohta. Keegi meist ei taha, et sellised andmed jõuaksid avalikkuse ette,“ rääkis tammemägi tallinna Televisioonile ja lisas veel, et  linn peab olema nii tugev, et tagab inimeste delikaatsete andmete kaitsmise.
“Antud juhtumil oli tegu üksikkorteriga, mida meil ei olnud plaanis üürile anda. Selle korteri seisukord oli äärmiselt halb pärast seda, kui viimane üürnik sealt lahkus. See korter nõudis kapitaalset remonti,” selgitas Tammemägi

“Üksikkorterid, milles tuleb ette võtta suur ja põhjalik remont, suuname me oksjonile ja müüme maha. Seda korterit me pakkusime koos linnavara ametiga, kui toimus ümbermajutus, Vasara tänava lammutamisele läinud maja elanikele. Keegi neist ei olnud nõus seda korterit vastu võtma.”

Tammemägi rõhutas, et hädas olevaid linlasi tuleb linnavalitsusel võimaluse korral aidata, olenemata sellest, millisel ametikohal nad töötavad või keda nad juhtuvad tundma.
“Isiklikud tragöödiad ei küsi seda, kus inimene ametis on. Hädad võivad tabada kõiki inimesi ja nii oli ka sel juhul.” Tammemägi selgitas ka, et  muidugi oleks tema jaoks kõige mugavam olnud hätta sattunuid inimesele öelda, et ära minu käest abi küsi, see on minu jaoks ohtlik.

Viimastel aastatel on Eesti Päevalehes olnud üsna mitmeid Põhja-Tallinna linnaosa ja Karin Tammemäed süüdistavaid artikleid olnud.
“Olen jõudnud arusaamisele, et see on süstemaatiline ja täiesti taotluslik laim.  Ma pole siiamaani kohtu poole pöördunud, aga nüüd on minu jaoks küll  piir ületatud. Ma võtan kindlasti ette 2014. ja 2015. aastal ilmunud Eesti Päevalehe artiklid ja üks kohtuasi siit kindlasti alguse saab,” lubas Karin Tammemägi.  

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Teet
3. dets. 2015 15:55
Põevalehe ajakirjanikud muud ei teegi, kui vassivad, laimavad ja valetavad võttes eeskuju valitsevatelt erakondadelt.