"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Venezuelas algasid pingelised parlamendivalimised (0)
06. detsember 2015
Scanpix

Naftarikkas Venezuelas algasid pühapäeval parlamendivalimised, kus analüütikud  näevad opositsioonil võimalust võtta esimest korda pärast 1999. aastat kontroll rahvusassamblee üle sotsialistlikult valitsuselt enda kätte.

Riik vireleb inflatsiooni ja vaesuses käes ning lai opositsioonikoalitsioon üritab parlamendivalimisi võites USA-vastase presidendi Nicolas Maduro senist kurssi muuta, vahendas BNS.

Samas on osa analüütikuid hoiatanud, et poliitikamuutuse asemel võib opositsiooni edu viia poliitilise patiseisuni ning tuua kaasa mullu 43 inimese elu nõudnud rahutuste kordumise.

Valimisjaoskonnad avati kell kuus hommikul (12.30 Eesti aja järgi). Valimistes nähakse referendumit president Nicolas Maduro ja tema eelkäija Hugo Chaveze 16 võimuaasta tööle. Hääleõigus on ühtekokku 19,5 miljonil inimesel.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.