"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Vooluta olevast rohkem kui 4800 majapidamisest asub enamik Saaremaal (0)
06. detsember 2015
Scanpix

Tormituulest tingitud voolukatkestuste tõttu on pühapäeva hommikul elektrita veel üle 4800 Elektrilevi kliendi, kellest 3064 asub Saaremaal.

Pärnumaal oli pühapäeva hommikul kell 11 elektrita kliente 552, Valgamaal 376, Hiiumaal 191, Viljandimaal 178, Raplamaal 131 ja Järvamaal 103. Teistes maakondades jäi avariiliste klientide arv alla saja, kuid ilma vooluavariideta pole pääsenud ükski maakond.

Elektrilevi katkestuste kaardil näitab rikete trend ajutist langust.

Katkestuse tekkimisel on enne rikketelefonile 1343 helistamist mõistlik oodata 10-15 minutit, mille jooksul saab Elektrilevi keskpingerikke korral kindlaks teha rikke ulatuse ja saata klientidele SMS-teate rikke kõrvaldamisest. Nii käitudes väheneb kõnekeskuse koormus ja rikete kõrvaldamist juhtiva dispetšeriteni jõuab kiiremini info nendest madalpingeriketest, millest Elektrilevi juhtimiskeskus veel teadlik ei ole.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.